Защо да слагаме напоена със сол гъба в хладилника? 26.03 | 15:30
Не знам за вас, но аз определено съм свикнала често да сменям кухненската си гъба. Без да се замислям, директно я хвърлям в коша за боклук. Оказва се обаче, че можем лесно и бързо да дадем втори живот на гъбата.
Ето например, ако храната в хладилника ни започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, можете да използвате старата си гъба. Сложете я в отделението за зеленчуци и плодове, тя ще абсорбира излишната влага и храната ще бъде свежа по-дълго време.
Ако пък искате да се отървете и от лошата миризма, имам още един трик за вас. Посипете гъбата със сол и я оставете на най-долния рафт на хладилника. По този начин, освен че ще абсорбира излишната влага, ще се пребори и с неприятните миризми.
Три заека с един удар – храната се запазва свежа за по-дълго, хладилникът не мирише неприятно и давате втори живот на гъбата за миене на съдове.
Водещи
-
Нерадостна прогноза за трудовите възнаграждения у нас през 2026 г.
Заплатите в България ще продължат да се повишават, но със значително по-бавен темп през...
23.11 | 18:00
-
Фон дер Лайен за мирния план за Украйна: Да включва още влизане в ЕС и НАТО
Тя призова "централната“ роля на Европейския съюз да бъде "напълно призната
23.11 | 17:00
Най-четени
-
ОИК-Варна не е разгледала сигналите за отстраняване на Коцев - той остава кмет, засега
"Победа за варненци!", заявиха от ПП, обявявайки, че заседанието на комисият е приключило
23.11 | 13:00
-
Жена обра касата на църква пред детето си
Кадри от деянието бяха публикувани в социалните мрежи и предизвикаха вълна от възмущение
23.11 | 12:20
-
Вежди Рашидов: Бюджетът е проста работа – ако в кофичката има 100 лева, не можем да харчим 120
Президентът се държи като политик, вместо като държавник, обобщи поведението на Румен Радев...
23.11 | 12:00