Защо не трябва да готвите със слънчогледово олио 21.02 | 19:31
Или което и да е друго растително такова

Част от видовете олио са стабилни на термична обработка или, по-важното, когато когато с тях се готви.
Последното означава, че процесът на готвене е приключил, качеството на мазнината не се е променило и тя не е проблем за здравето.
Други видове олио обаче реагират на топлинна обработка и е най-добре да не ги използваме за готвене. Именно такова е растителното олио. Накратко, то представлява триглицерид, извлечен от растение.
Колкото по-дълго време олиото престоява в наситени мазнини, толкова по-стабилно е от по време на готвене. Колкото по-дълго олиото престоява в полиненаситени мазнини (омега-3 и омега-6), толкова по-нестабилно е то, когато се обработва термично.
Пълният текст ще откриете в Kulinar.bg.
Водещи
-
В Париж започва 47-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО
Тя е под българско председателство
06.07 | 11:20
-
Илон Мъск обяви създаването на нова "Американска партия"
Той заяви, че целта е да върне свободата
06.07 | 10:20
Най-четени
-
Напусналият ПП Димитър Шалъфов описа поетапно корупциония скандал
Преди дни общинският съветник заедно с още трима свои колеги обвиниха партията в корупционни...
06.07 | 10:00
-
Трафикът по границите с Турция, Гърция и Румъния
Движението към съседните ни страни е интензивно
06.07 | 09:45