Защо не трябва да готвите със слънчогледово олио 21.02 | 19:31
Или което и да е друго растително такова

Част от видовете олио са стабилни на термична обработка или, по-важното, когато когато с тях се готви.
Последното означава, че процесът на готвене е приключил, качеството на мазнината не се е променило и тя не е проблем за здравето.
Други видове олио обаче реагират на топлинна обработка и е най-добре да не ги използваме за готвене. Именно такова е растителното олио. Накратко, то представлява триглицерид, извлечен от растение.
Колкото по-дълго време олиото престоява в наситени мазнини, толкова по-стабилно е от по време на готвене. Колкото по-дълго олиото престоява в полиненаситени мазнини (омега-3 и омега-6), толкова по-нестабилно е то, когато се обработва термично.
Пълният текст ще откриете в Kulinar.bg.
Водещи
-
Диана Дамянова: Прави се опит да бъде свалено правителството
Хората на Доган искат все повече и повече
01.03 | 11:20
-
Само народът на Украйна може да вземе решение за оттеглянето ми, заяви Зеленски
Така украинският рлезидент отговори на коментарите на сенатора от Републиканската партия на...
01.03 | 11:00
-
Протест на пчелари блокира движението по магистралите "Хемус" и "Тракия"
Ще бъдат пропускани само коли със специален режим и коли с бременни жени и малки деца
01.03 | 10:40
Най-четени
-
След остра размяна на реплики с Тръмп: Зеленски напусна Белия дом
Украинският президент не подписа споразумениео за редкоземни метали
28.02 | 21:07
-
Световни лидери подкрепиха Зеленски в скандала с Тръмп
Европа, Канада и Австралия реагираха остро
01.03 | 10:00