Защо не трябва да готвите със слънчогледово олио 21.02 | 19:31
Или което и да е друго растително такова
Част от видовете олио са стабилни на термична обработка или, по-важното, когато когато с тях се готви.
Последното означава, че процесът на готвене е приключил, качеството на мазнината не се е променило и тя не е проблем за здравето.
Други видове олио обаче реагират на топлинна обработка и е най-добре да не ги използваме за готвене. Именно такова е растителното олио. Накратко, то представлява триглицерид, извлечен от растение.
Колкото по-дълго време олиото престоява в наситени мазнини, толкова по-стабилно е от по време на готвене. Колкото по-дълго олиото престоява в полиненаситени мазнини (омега-3 и омега-6), толкова по-нестабилно е то, когато се обработва термично.
Пълният текст ще откриете в Kulinar.bg.
Водещи
-
Ваня Григорова предлага да бъдат спрени част от нощните автобуси в София
По много линии няма автобуси, а други са били орязани заради нощния транспорт, каза общинският...
14.01 | 20:15
-
Сензация с книжките - ще караме камиони с категория В?
Вижте какво предвиждат предлагани промени
14.01 | 20:00
-
Христо Мутафчиев предупреди: Артистите готови за бунт на жълтите павета
12 млн. лева са неизплатените средства от Министерството на културата към театрите
14.01 | 19:30
-
Депутатите в комисия удължиха компенсациите за тока за бизнеса
Приеха и специалния закон до приемането на бюджета
14.01 | 19:15
Най-четени
-
Днес, 14 януари, ромската общност отбелязва един от най-значимите си празници - Василица,
В утрото на Василица малките сурвакари обикалят съседските домове, благославяйки за здраве,...
14.01 | 08:55
-
ПП предлага промени в закона за приходите и разходите до приемането на Бюджет 2025-а
Поправките в законопроекта на служебния кабинет се внасят преди второто четене на Закона в...
14.01 | 14:20
-
Изборът на нов главен прокурор: Какво ще се случи на 16 януари
Новият главен прокурор следва да бъде на поста за следващите седем години
14.01 | 11:45