Идеалната препечена филийка си има технология 17.03 | 16:21
7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко са необходими за перфектен резултат
Теорема на препечената филийка създаде британски учен в стремежа си да установи как да извлечем максимално удоволствие от сутрешната закуска.
Директорът на Центъра за изследвания на храните в Манчестър установи каква е схемата за създаването на идеалната препечена филийка, намазана с масло.
Важно условие е хлябът задължително да бъде бял и след препичането да се остави да изстине за 10-15 минути в добре проветрена стая. След това е нужно да се затопли за 1 минута на 220 градуса. Само по този начин филийката става хрупкава, а маслото може с лекота да бъде намазано на тънък слой върху нея.
Филийката трябва да бъде оставена да изстине напълно, преди върху нея да бъде намазано сладкото. За да се постигне равномерен слой, не се препоръчва сладко с парчета плод или ядки в него.
"Много хора мажат голямо количество сладко върху разтопеното масло на топла препечена филийка. Това обаче е грешно. Най-доброто количество за стандартен тост е 7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко", категоричен е британският професор.
Водещи
-
Райчев: ПП-ДБ не разбира положението си - да трябва да избере между Путин и Пеевски
Ако Бойко Борисов съюзи ГЕРБ с Делян Пеевски, партията ще загине, заяви социологът
04.12 | 21:00
-
Застреляха директора на застрахователен гигант в САЩ
Показното убийство е извършено в центъра на Манхатън
04.12 | 20:30
Най-четени
-
Страшен скандал избухна в парламента
ПП имат много тежък проблем. Не можете да излезете с обща позиция по отношение на собствената...
04.12 | 12:59
-
Кабинетът обсъжда по 100 лева коледна добавка за пенсионерите
"Няма да има повишаване на основните данъчни ставки. Предвижда се увеличение на доходите,...
04.12 | 11:45
-
Двама донори от Варна спасиха живота на четирима души
До операциите се стигна след донорски ситуации във варненската болница „Света Марина“
04.12 | 16:28