Идеалната препечена филийка си има технология 17.03 | 16:21
7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко са необходими за перфектен резултат

Теорема на препечената филийка създаде британски учен в стремежа си да установи как да извлечем максимално удоволствие от сутрешната закуска.
Директорът на Центъра за изследвания на храните в Манчестър установи каква е схемата за създаването на идеалната препечена филийка, намазана с масло.
Важно условие е хлябът задължително да бъде бял и след препичането да се остави да изстине за 10-15 минути в добре проветрена стая. След това е нужно да се затопли за 1 минута на 220 градуса. Само по този начин филийката става хрупкава, а маслото може с лекота да бъде намазано на тънък слой върху нея.
Филийката трябва да бъде оставена да изстине напълно, преди върху нея да бъде намазано сладкото. За да се постигне равномерен слой, не се препоръчва сладко с парчета плод или ядки в него.
"Много хора мажат голямо количество сладко върху разтопеното масло на топла препечена филийка. Това обаче е грешно. Най-доброто количество за стандартен тост е 7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко", категоричен е британският професор.
Водещи
-
БНБ установи съществени пропуски при отпускане на кредити
Ще има ли пик на ипотечните кредити преди влизането ни в еврозоната
05.05 | 14:45
-
Цените на храните продължават да растат 2
Държавната комисия за стоковите борси и тържищата регистрира поскъпване на основни стоки през...
05.05 | 14:30
-
Русия няма намерение да спира
Със сегашните темпове на настъпление Русия ще успее да завладее Украйна през 2256 година с...
05.05 | 14:15
-
Промени в движението през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“
По преценка на МВР и ОПУ-София могат да се предприемат допълнителни действия за улесняване на...
05.05 | 13:59
Най-четени
-
"Възраждане" внася трето предложение за референдум за лева
След дискусията ще последват протести като форма на натиск срещу правителството, обяви...
05.05 | 10:15
-
10371 българи, които се осигуряват задължително за втора пенсия, са се отказали от нея
НАП води електронен регистър на тези хора, както и на възобновилите участието си в УПФ.
05.05 | 10:45