Идеалната препечена филийка си има технология 17.03 | 16:21
7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко са необходими за перфектен резултат

Теорема на препечената филийка създаде британски учен в стремежа си да установи как да извлечем максимално удоволствие от сутрешната закуска.
Директорът на Центъра за изследвания на храните в Манчестър установи каква е схемата за създаването на идеалната препечена филийка, намазана с масло.
Важно условие е хлябът задължително да бъде бял и след препичането да се остави да изстине за 10-15 минути в добре проветрена стая. След това е нужно да се затопли за 1 минута на 220 градуса. Само по този начин филийката става хрупкава, а маслото може с лекота да бъде намазано на тънък слой върху нея.
Филийката трябва да бъде оставена да изстине напълно, преди върху нея да бъде намазано сладкото. За да се постигне равномерен слой, не се препоръчва сладко с парчета плод или ядки в него.
"Много хора мажат голямо количество сладко върху разтопеното масло на топла препечена филийка. Това обаче е грешно. Най-доброто количество за стандартен тост е 7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко", категоричен е британският професор.
Водещи
-
Велизар Енчев: Участието на германския посланик в протеста срещу съдебния произвол у нас е двусмислен акт
Посланието на Ирене Планк към България не е послание от Берлин, а от Брюксел, смята той
19.07 | 11:00
-
Изненада! Черната пантера от Шумен забелязана и във Варна
"Шуменското плато" остава отворено
19.07 | 10:40
-
Коя е Велислава Делчева – новият омбудсман на България
Тя бе избрана в петък от депутатите
19.07 | 10:20
-
Влязоха в сила новите санкции на ЕС срещу Русия
Според Москва Европа се "прострелва" сама
19.07 | 10:00
Най-четени
-
НС избра новия омбудсман на България
Велислава Делчева беше номинирана за поста от ГЕРБ-СДС
19.07 | 09:15
-
Влязоха в сила новите санкции на ЕС срещу Русия
Според Москва Европа се "прострелва" сама
19.07 | 10:00
-
Коя е Велислава Делчева – новият омбудсман на България
Тя бе избрана в петък от депутатите
19.07 | 10:20