Идеалната прическа без фризьор 06.04 | 11:50

НЕ на проблемните коси!

От Лазар Тодоров

Когато става въпрос за външен вид, проблемът и до ден-днешен за всяко момиче си остава косата. Но, спокойно, момичета, има решение и на този.

Как да постигнем идеална и обемна прическа с изтъняващите ни коси, без да ходим на фризьор?

В. Daily Mail съветва, преди да влезем под душа и да си сложим шампоан, да втрием скалпа си с кондиционер (балсам). Способът давал много добри резултати.

Той бил кръстен "обърнатото къпане", тъй като по традиция хората първо ползват шампоан, а едва след това – подхранващите балсами и други гелове.

При препоръчаната инверсия кондиционерът проявява цялата си сила, включително и бухването на косата. След това шампоанът тотално го отмива и освобождава скалпа от излишните остатъци. Следвайки традиционния ред, балсам след шампоан, от него винаги остава по косъма и той го отслабва и изтънява като страничен ефект, съобщава БТА.

Препоръчва се първо да се навлажни косата, след това да се нанесе балсамът предимно в края на косъма и малко количество по корените. Да се остави кондиционерът да действа в продължение на пет минути. След това да се нанесе шампоан, плакнене, като процедурата с шампоана се повтори.

Водещи

Най-четени