Какво не трябва да се яде сурово 04.05 | 12:06

Някои продукти имат изненадващи свойства, ако не ас обработени термично

От iNews.bg

Знаете, че трябва да избягвате сурово месо и яйца, нали? Но има много други храни, които определено искате да приготвите преди ядене, а някои от тях могат да ви изненадат. През последните години центрове за контрол на заболяванията са идентифицирали различни патогени и съставки, които не трябва да бъдат приемани в сурово състояние. Foodpanda, подбра храни, които да подлагаме на термична обработка преди консумация.

-Картофи- Яденето на картофи сурови може да предизвика подуване на корема и нежелани стомашно-чревни ефекти, защото картофите съдържат нишестета, които не са устойчиви на храносмилането.

-Фасул- Ето още една нормално здравословна храна, която може да бъде опасна, ако се яде по грешен начин. Червеният боб е пълен с протеини, фибри и антиоксиданти, но яденето им може да доведе до поражение на стомаха.

-Сурови, не добре изсушени колбаси- Тези колбаси могат да се заразят с определени бактерии когато са сурови. Когато обаче се изсушат, бактериите в колбасите умират и може да ги хапвате спокойно.

-Мляко- Млякото, което идва направо от крава, без да се пастьоризира, може да съдържа вредни бактерии като Е. coli и Salmonella

-Някои видове бадеми- Бадемите, които познаваме и обичаме, се наричат ​​"сладки бадеми" и има някои отлични здравословни причини да ги ядем. Горчивите бадеми приличат на своя братовчед. Те са вид сладки бадеми, но съдържат циановодородна киселина, която е опасна комбинация от циановодород и вода

-Патладжан- Суровият патладжан съдържа соланин, същият токсин, който прави суровите картофи проблематични. В частност "Младите патладжани" или патладжаните, които са били събрани в началото на живота им, съдържат по-голямата част от този токсин.

-Гъби- Гъбите съдържат множество полезни свойства, включително антиоксиданти, витамини от група В и калий. Някои лекари отбелязват обаче, че топлината е необходима, за да се освободят някои от тези хранителни вещества и ползи. Освен това, суровите гъби са известни с това, че са трудно смилаеми и са сред най-концентрираните източници на естествено срещащ се токсин, агаритин.

Водещи