Как да изненадате близките си с бърза, лесна и полезна вечеря 27.01 | 17:39

Интересни мезета, салати, десерт и т.н.

От Ивайло Коралски

За съжаление много млади българи предпочитат да задоволят вечерните си хранителни нужди с тъй наречения "джънк фууд" (храни, включващи сандвичи от различни вериги за бързо хранене, дюнери, хамбургери и т.н.). Или пък когато имат гости най-често избират пица или спагети.  

Чистата и свята истина е, че има ужасно много възможности, от които да избираме, а гостите често имат различни вкусове, които не съвпадат с тези, които доставят споменатите по-горе храни.

Именно заради това ви предоставяме няколко идеи за меню за вечеря с приятели, които ще приготвите лесно, бързо и безотговорно. Ок, последното можем да заместим със сравнително евтино.

Та:  

Интересни мезета 

Важна част от вечерното меню са мезетата. Ако гостите ни са уморени или идват от далече, е хубаво да имаме т.нар. "пръстчета". Това означава да сервираме храна, която е удобна за консумация без да използваме прибори. Пръстчетата много напомнят на солети. 

Но вместо да сервираме солети в чашка, както правят по детските партита, може да поднесем нарязани по този начин моркови, краставици, кашкавал, луканка или някакви соленки. Ако ги наредим красиво в хубаво плато или пък ги натопим в някакъв сос, гостите ни биха били още по-приятно изненадани. Хем ще имат нещо за похапване преди основното, хем ще могат лесно да взимат от него, без излишни вилици, чинии и щипки за пренасяне.

Останалите рецепти, в Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени