Как да организирате времето си, когато сте безработни 24.08 | 21:00

Разпределението на задачи през деня помага да не губите тренинг

От Йоанна Димитрова

В първите няколко дни на безработица може да чувствате свобода и да смятате, че имате безкрайни възможности, но те често могат да бъдат заменени с чувство на страх, безнадеждност и неувереност.

За щастие, воденето на график може да ви помогне да си намерите работа и може да облекчи вината да се наслаждавате на свободното си време.

Тези съвети може да не са подходящи за всички, но са добро начало за организиране на дните ви, за да се чувствате пълноценни.

Ставане в 7:30 часа

Станете рано, облечете спортния си екип и отидете да тичате. Ако искате, практикувайте йога. Това ви дава повече сили за останалата част от деня.

Къпане в 8:15 часа

Да се изкъпете след тренировка е освежаващо и също подсилва организма за остатъка от денонощието.

Закуска в 8:30 часа

Закусете здравословно и изпийте глътка кафе. Ранната закуска дава енергия и също така блокира производството на мелатонин, хормон, който ви кара да се чувствате сънени.

1556141

Търсете работа от 9 часа до 12 часа

Преди да започнете да търсите нова работа се убедете, че автобиографията и мотивационно ви писмо са написани както трябва и включват всяка длъжност, която сте заемали и всяко умение, което имате. 

Обяд между 12 часа и 13 часа

Обядвайте спокойно. Опитайте се храната ви да е по-лека. Малка разходка в парка няма да ви навреди.

Търсете работа от 13 часа до 14 часа

Продължете с търсенето на работа. Това ще ви кара да се чувствате пълноценни, ще си помогнете по-бързо да намерите работа и да сте в течение на новите обяви.

Развивайте уменията си от 14 часа до 15 часа

Приемете го като почивка. Припомнете си език или развийте някое умение, което се занемарили.

1556142

Влезте в Интернет от 15 часа до 16 часа

Да сте социално-активни също може да ви помогне да си намерите работа. Контактът с хора винаги може да доведе до нещо добро.

Занимавайте се с благотворителност от 16 часа до 18 часа

Доброволната работа и помощ винаги карат хората да се почувстват значими и да се научат на нови неща.

1556143

Почивайте си през остатъка от деня

След плодотворен ден като този заслужавате да си починете, да се видите с приятели и да изпиете една бира. По този начин ще се разсеете, ще споделите с близките какво правите и ще се отпуснете и заредите със сили за следващия ден.

Водещи

Най-четени