Как се прави агнешко на пещ? 20.04 | 16:07
В с. Вълче Поле пекат мръвката 4 часа
От рано сутринта в Хасково традиционните за празника агнета се вътрят на шиш.
За да се изпече близо 25-килограмовото агне са необходими поне 5 часа. На село Вълче Поле, обаче предпочитат агнешкото да приготвят на пещ.
Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер и се добавя джоджен, толкова разкриха местните майстори.
Великденското агне се пече във фурната близо 4 часа.
Още няколко идеи за вкусно агнешно можете да намерите на страницата на Kulinar.bg. Как да приготвите пълнено агнешко бутче по македонски, вижте тук. В случай че предпочитате нашенска рецепта, ви предлагаме пълнена агнешка плешка.
Водещи
-
bTV премахна Цънцарова от лицата на телевизията
Снимката на Цънцарова е премахната от раздела "Лицата на bTV" в сайта на телевизията. Там все...
23.12 | 17:40
-
Двойно са поскъпнали някои лекарства у нас за последните месеци
Причините не са свързани с еврото, а с липсата на контрол на цената на производителя
23.12 | 17:19
-
Евелина Славкова: Малките партии губят при нов проект на Радев
Славкова посочи, че т.нар. "санитарен кордон" срещу Делян Пеевски вече е бил реализиран на...
23.12 | 16:59
-
КЗК се произнесе в полза на Столична община по поръчката за сметопочистване в София
Процедурата за Зона 4
23.12 | 16:45
Най-четени
-
Митов обяви: МС създава специализирана оперативна група за борба с прането на пари
Той има опит в това отношение и заедно с другите институции като НАП, Агенция „Митници“, ДАНС,...
23.12 | 13:00
-
Нощен труд - заплащането минава в евро от 2026 г.
Измененията са свързани със синхронизирането на нормативния акт със Закона за въвеждането на...
23.12 | 14:30
-
Борисов: Комисията за противодействия на корупцията не трябва да същестува
Повод за неговия коментар са нейните искания за прекратяване на мандата на варненския кмет...
23.12 | 12:30
-
Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът вече се разпространява епидемично у нас
Той подчерта, че е много добър фактът, че много хора вече са ваксинирани
23.12 | 10:30