Кой каза, че парашутизмът е само за хора? (ВИДЕО) 15.09 | 18:45

Дакел придружи стопанина си при скок с парашут

От Цанка Донкова

Парашутизмът е едно от онези неща, които хората правят, за да вдигнат адреналина в кръвта си. Оказва се обаче, че освен хората и кучетата може да са любители на този спорт. Живо доказателство за това е дакелът Райли, който придружи стопанина си в авантюристичното начинание, съобщава Daily Mail.

За 4-годишното куче това е пръв скок. Стопанинът му Нейтън Батист (38г.) обаче се е погрижил доста сериозно за безопасността на животното. Той го е снабдил със специални очила, който да предпазят очите му.

След скока Батист споделя, че за него преживяването с вярното му куче е най-хубавият момент в кариерата му на парашутист.

"До сега това е най-хубавият скок с парашут, който съм правил. Изглежда на Райли също му хареса. Следващият път със сигурност ще го взема пак.

Батист по професия е фотограф и зад гърба си има над 400 скока, но винаги сам. Той има още едно куче – Кики. Собственикът казва, че вероятно на него е нямало да му хареса скокът, но пък за Райли е имал предчувствие.

"Когато се приземихме и всички бяха на земята поздравявайки се един друг и потупвайки Райли – това беше незабравим момент", разказва Барист.

Той и приятелката му Ейми са осиновили дакела още от малък от местен приют. Често тримата се разхождали до зоната за скачане с парашути.

Вижте самия скок на двамата парашутисти – стопанин и куче в следващото видео.

Водещи

Най-четени