Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15
Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим

Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.
И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.
Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.
Водещи
-
Петьо Цеков: Всички се държат така, сякаш утре сме на избори
Любомир Стефанов: Стана мантра каквото и да се случва в държавата, Пеевски да управлява кораба
27.07 | 18:00
-
Мъж застреля любовника на бившата си жена и изгори кучетата й живи
Местен жител заключил децата си, заплашил да запали и тях
27.07 | 17:21
-
Пламнала и борова гора в местността „Бакаджик” край Ямбол
Пожарът разгръща фронта си и се вижда от АМ „Тракия”
27.07 | 17:00
Най-четени
-
Астрофизик: 5 доказателства, че има живот след смъртта
27.07 | 12:00
-
Когато глупостта и стремежът за власт се сблъскат, произвеждат катастрофи
Това направи ПП-ДБ с КПКОНПИ, смята депутатът от ИТН Станислав Балабанов
27.07 | 12:20
-
Дайнов: Нови протести са възможни през октомври
Кабинетът ще падне тогава, когато Пеевски реши, че е подготвил достатъчно властова база, така...
27.07 | 10:20