Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15
Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим

Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.
И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.
Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.
Водещи
-
Психиатрични специалисти излизат на протест срещу "унизителното" 5-процентно увеличение на заплатите
Тревожни тенденции в психичното здраве на младежите
26.03 | 08:43
-
Евгени Минчев се срещна лично с руската посланичка Елеонора Митрофанова
Критика към вулгарното изразяване на мнение
26.03 | 08:24
-
Времето всряда 2
Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, за Шумен максималната температура се очаква...
26.03 | 08:03
Най-четени
-
Времето всряда 2
Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, за Шумен максималната температура се очаква...
26.03 | 08:03
-
Евгени Минчев се срещна лично с руската посланичка Елеонора Митрофанова
Критика към вулгарното изразяване на мнение
26.03 | 08:24
-
Народен лечител >> Благовещение: Излизайте с десния крак и с пара в джоба за късмет
Изчистете дома си и пречистете със светена вода, светва Слав Херлев
25.03 | 13:30