Коя е най-взривоопасната субстанция в кухнята 20.02 | 13:15
Ето с какво трябва много да внимаваме, за да не се подпалим

Колкото и да са ви интересни кулинарните експерименти, трябва да знаете, че с някои неща в кухнята шега не бива. Сред тях е и брашното, защото то има неприятния навик да експлоадира. Именно по тази причина производителите на бялата суровина непрекъснато инвестират милиони в опитите си да обезопасят дейността си.
И ако си мислите, че става въпрос за някой конкретен вид брашно, грешите. В това число влизат всички, които съдържат нишесте. Нишестето е сложен въглехидрат, състоящи се от молекули глюкоза, която е запалимо вещество. Ако не беше, нямаше да се радваме на неща като карамела, препечената коричка на хляба, глазировката на печеното месо и други вкусни неща за ядене.
Какво точно обаче прави брашното взривоопасно, прочетете на страницата Kulinar.bg.
Водещи
-
Андрей Райчев за стоте дни управление: Хората заобичаха Росен Желязков
Правителството на Росен Желязков навърши своите първи 100 дни на власт - традиционен момент за...
24.04 | 13:15
-
Близки на загинали при катастрофи са на среща при Борислав Сарафов
Има замесени длъжности лица, които покриват случая с катастрофата при Томбул Джамия, при която...
24.04 | 13:00
-
Нападнаха с меч и пребиха транссексуална жена в София
Според разказа на Деспина, която в момента на инцидента е носела женски дрехи, нападението е...
24.04 | 12:15
Най-четени
-
На 87 години почина легендарната журналистка на БНТ Даниела Кънева
През 2020 г. президентът Румен Радев я удостои с Почетния знак на държавния глава за нейния...
24.04 | 10:00
-
До 500 лева глоба грози закъснелите с данъчните декларации
Сериозни санкции за закъснение
24.04 | 09:30
-
Костадин Костадинов: Толкова е жалко и унизително, че няма накъде повече
Председателят на "Възраждане" направи паралел между сегашното медийно отразяване
24.04 | 10:30
-
Денят на "синовете на гърма" – какво знаем за Светли четвъртък
Народни обичаи и вярвания
24.04 | 09:15