Мистичната сила на пророчествата 26.01 | 16:01

Астрологията е един от най-старите методи за предсказване на бъдещето

От iNews

От хилядолетия хората жадуват да надникнат в бъдещето, а гадателите са на особена почит в началото на всяка нова година, когато човек иска да узнае какво го очаква, съобщи Vesti.

Някои от събитията през 2019 г. са предсказуеми. Архитектурната школа "Баухаус" става на 100 години, Щефи Граф на 50 г., и т.н. 

Ние не знаем всичко, което ще се случи в бъдещето.

Ето защо от хилядолетия хората жадуват някой да им предскаже бъдещето. Особено в началото на годината, мистичните действия на гадателите са на особена почит, казва изследователят по езотерика Кай Фунгшмид, с когото ни среща екип на "Дойче веле" (DW).

"Според мен ние от векове искаме да проникнем зад видимата реалност. Това се наблюдава в цялата човешка история и във всички култури. Много от тези техники насърчават човек да се замисли за самия себе си. Те го водят към някакви отговори", казва Кай.

Астрологията е един от най-старите методи за предсказване на бъдещето.

Различни култури я практикуват още преди Христа. Дълго време тя е неделима от астрономията. За разлика от научно признатата астрономия, астрологията твърди, че планетите и звездите оказват влияние върху човека.

Илона Клеменс казва пред екип на DW, че с помощта на астрологията може да се разбере в какъв процес и етап се намира един човек.

Никой не може да каже днес как са възникнали познатите днес методи на гадаене. От Средновековието насам те са популярни сред всички слоеве на обществото. Използвали са се за забавление, често пъти помагали и при вземането на решения.

Кай Фунгшмид отбелязва, че всички гадаения се базират на случайността.

Вие теглите една таро карта или хвърляте кокалчета, а после се опитвате да тълкувате получената конфигурация. Тръгва се от една случайност, а след това се интерпретират резултатите, защото се вярва, че няма нищо случайно, казва още Кай.

Много гадатели са убедени, че притежават уникална дарба. Италианецът Алесандро Торес я е наследил от баща си. Когато клиенти го молят за съвет, той им гледа на таро. Притежава различни тестета.

Водещи

Най-четени