Мъж притежава само 15 вещи 17.01 | 15:38

Ризи, гащи, чорапи, iPad и слънчеви очила са част от екзистенц минимума на Андрю Хайд

От Олга Андреева

Има много хора, които влизат в медийното внимание заради екстравагантния си начин на живот, разточително скъпите си домове, огромните си колекции от автомобили или обувки, и други подобни. Само че Андрю Хайд става популярен точно с обратното – с това, че притежава много малко неща. За да бъдем точни – 15, без да броим чорапите и бельото.

Андрю не е нито бездомен, нито беден и определено не е безработен. Всъщност Хайд работи като консултант на новоучредени фирми, основател е на Startup Weekend и е организатор на конференцията TEDxBoulder, посочва Oddity Central. Тъй като постоянно хвърчи между Ню Йорк и Силиконовата долина по работа, Хайд не живее в къща или апартамент.

Когато не работи, пътува много, като взема със себе си всичките си вещи, които са ... 15 на брой. Андрю Хайд си признава, че винаги е бил заинтригуван от концепцията на минимализма и в началото се е опитал да пробва как ще се справи с 100 вещи. През август 2010 г. решава, че може да съкрати драстично и тази бройка и в крайна сметка открива, че, за да живее, са му необходими точно 15 неща. И продава всичките си останали вещи.

Любопитно ли ви е какви са тези предмети, съставляващи абсолютния минимум? Андрю се справя само с две ризи (отстранявайки проблема какво да избере да облече тази сутрин), чифт панталони, чифт къси гащета, обувки, слънчеви очила и бельо. Това откъм облекло.

Останалите необходими вещи са iPad и фотоапарат, раница, комплект тоалетни принадлежности, кърпа и няколко случайни неща (химикалка, кабел за свързване и зарядно). След пет седмици експеримент Андрю открива, че просто не му е нужно да използва нищо друго.

В свят, в който една средностатистическа жена притежава около 20 чифта обувки, а някои хора живеят сами в цели имения, Хайд дава пример как да бъдеш щастлив с малко.

Водещи

Най-четени