На кой пръст да носим пръстените и какво ни носи това 06.07 | 14:00

Знамение има и на коя ръка се слагат

От iNews

Обикновеното бижу може да бъде твоят талисман за късмет, ако е направено от правилния материал и се носи на правилната ръка и пръст.

Съвсем не без причина във филмите и приказките магьосниците носят магически бижута на пръстите си, така че спокойно можем да предположим, че този бижутериен аксесоар може невидимо да повлияе на собственика си.

КАКЪВ МАТЕРИАЛ ЗА ПРЪСТЕН ДА ИЗБЕРЕШ

За да имаш свой собствен "пръстен на всемогъществото", трябва да похарчиш малко. Факт е, че от енергийна гледна точка само неща, направени от благородни метали, "работят" положително: злато, сребро или платина. Метални сплави, пластмаса или керамика, уви, няма да донесат супер ефект.

НА КОЯ РЪКА ДА НОСИШ ПРЪСТЕНА ЗА ПО-ГОЛЯМ ЕФЕКТ

В зависимост от това на коя ръка поставяш пръстена, той изпълнява различни функции.

Защита от негативизъм - за да превърнеш пръстена в своеобразен амулет, носи го на пасивната си ръка (ако си десничар - на лявата и обратно).

Развитието на интуицията също се засилва при пасивната ръка. Ако си на път към развитие и имаш търпението да поставиш нещата в перспектива, пръстенът, изработен от правилния материал, ще ти свърши работа.

Бързи промени в живота се "активират" върху пишещата ръка. Постави си цел, избери правилния материал и забележи положителните промени почти веднага.

Укрепване на природните качества – за това е "отговорна" и активната ръка. Чудесен начин да увеличиш собствената си ефективност и продуктивност, ако решиш да направиш вътрешни и външни промени.

НА КОЙ ПРЪСТ ДА НОСИШ ПРЪСТЕНА

Енергийното въздействие на пръстена зависи и от пръста, на който се носи - в крайна сметка всеки от тях има своя собствена "функция".

Палецът е "активатор" на сила, енергия и мотивация. Ако трябва да изпревариш конкуренцията, носи пръстена на този пръст и ще изпревариш съперниците си. За да спечелиш в открита битка, постави пръстена на палеца на дясната си ръка, а за да придобиеш вътрешна воля, го сложи на лявата си ръка.

Показалецът е "пръстът на влиянието". Носи пръстен на него, ако искаш да направиш впечатление или да създадеш трайно положително първо впечатление, както и да привлечеш късмета, защото според астрологията планетата на късмета Юпитер е отговорна за соченето с пръст. Подходящи ситуации, в които пръстенът на пръста ще помогне - развитие в нов екип или важно запознанство.

Среден пръст - преодоляване на трудности. "Покровителят" на средния пръст е Сатурн, планетата на справедливостта, която често се свързва с изпитания и наказания. Носи пръстена на средния си пръст, за да преминеш адекватно през неприятностите и да се изпълниш със сила за битка. Такъв лайфхак с бижута също ще ти помогне успешно да завършиш проект, да се справиш с претоварването и да предотвратиш прегаряне.

Безименният пръст е магнит за любов и пари. Може би затова брачните халки и годежните пръстени се носят на него. Носи пръстените си на безименния пръст и не само ще внесеш романтика и финанси в живота си, но и ще активираш творчеството си и ще привлечеш положителни емоции на твоя страна.

Малкият пръст помага за избистрянето на ума и събуждането на ораторските умения. Нищо чудно, че се контролира от планетата на комуникациите - Меркурий. Той покровителства всички, които активно управляват собствен бизнес, преследват кариера в науката или насърчават своята креативност. Всички интелектуални и творчески професии са му подчинени, така че не пропускай шанса да активираш потенциала си, пише cosmopolitan.bg.

Водещи

Най-четени