Не изхвърляйте старите си обуви: Пазят от зли духове 17.10 | 14:45

Някои хора ги държат в къщата като амулет, който предпазва семейството от негативна енергия и нещастия

От iNews

Старите обувки често заемат допълнително място в дома, но трябва ли да се отървете от тях толкова бързо?

Ако в дома ви има много стари обувки, не бързайте да ги изхвърляте. Много хора са се сблъсквали със ситуация, в която стар чифт обувки или ботуши предизвикват носталгични чувства - факт е, че моделите носят не само спомени, но и определени енергии. Защо е важно да не изхвърляме старите обувки?

Ето отговорите на този интересен въпрос.

Енергията на собственика

Хората са на едно мнение: старите обувки съхраняват силната енергия на този, който някога ги е носил. Всеки чифт обувки поглъща не само физически следи, но и емоционални преживявания.

Изхвърляйки старите обувки, вие се отървавате от важни спомени: те могат да бъдат свързани с радостни събития, успехи или дори уроци, извлечени от трудни житейски ситуации.

Привличане на любов

Ако искате да откриете своята втора половинка, старите обувки могат да ви помогнат за това. Според някои суеверия оставянето на чифт износени обувки пред входната врата може да привлече правилния човек в живота ви.

Защита от зли духове

Съществува и вярване, че старите обувки могат да се използват за защита от духове. Някои хора ги държат в къщата като амулет, който предпазва семейството от негативна енергия и нещастия. Можете спокойно да използвате старите обувки или ботуши като символ на защита и магнит за просперитет.

Ако не искате обувките постоянно да се набиват на очи, приберете ги в гардероба: дори от там те ще защитават къщата.

В допълнение към суеверията и знаменията не бива да забравяме и екологичните причини. Когато изхвърляме старите обувки, ние допринасяме за образуването на отпадъци. Ако искате да опазите околната среда, можете да предадете обувките си за рециклиране или да ги дарите на благотворителни организации.

Организациите дават на обувките ви нов живот: те могат да бъдат подарени на следващия собственик или да бъдат превърнати в нов предмет, пише woman.bg.

 

 

 

Водещи

Най-четени