Няколко полезни съвета от шеф-готвачите 31.01 | 10:30
Как да станем професионалисти като тях

Любителите кулинари със сигурност не спират да четат готварски книги и сайтове. В такъв случай няма да им е излишно да научат няколко важни неща от професионалистите в тази област – шеф-готвачите. Опитът и знанията им със сигурност ви ще улеснят, така че възползвайте се.
Един от първите им съвети непременно би бил да не се "хвърляте" на скъпи и екзотични гъби. Няма никакъв смисъл. Печурките може и да ви се струват твърде обикновени, но са изключително вкусни и са на достъпна цена. Въпреки това напоследък домакините често ги пренебрегват.
Друга ценна тънкост, на която майсторите могат да ви научат, е да не прекалявате с употребата на ножа. Най-честата грешка от чисто технически характер, която професионалистите наблюдават у своите колеги аматьори, е "злоупотребата" с него.
Затова работете с ножа стратегически, за да правите по-малко излишни движения. Целта не е да "минавате" през продукта на дъската за рязане няколко пъти. Така той ще изгуби важна част от своите свойства. Това с пълна сила важи за пресните подправки.
Останалите съвети на професионалистите четете на страницата на Kulinar.bg.
Водещи
-
Последни летни дни: Слънчев и топъл дълъг уикенд
Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°
20.09 | 09:00
-
Шефът на МИ6: Няма абсолютно никакви доказателства, че Путин иска мирни преговори
Мур, който ще се оттегли от поста си в края на септември, се възползва от прощалната си реч,...
19.09 | 17:59
Най-четени
-
Последни летни дни: Слънчев и топъл дълъг уикенд
Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°
20.09 | 09:00
-
Даниел Митов: Никой няма право да докосва полицай
Той бе запитан дали полицаите са уморени и недостатъчно обучени във връзка с трагичния...
19.09 | 14:15
-
Бойко Борисов с критика към Делян Пеевски: Никой не си е самодостатъчен
Борисов направи предложение от МОН да забранят излъчването на пленарните заседания, защото се...
19.09 | 09:59