Няколко полезни съвета от шеф-готвачите 31.01 | 10:30
Как да станем професионалисти като тях

Любителите кулинари със сигурност не спират да четат готварски книги и сайтове. В такъв случай няма да им е излишно да научат няколко важни неща от професионалистите в тази област – шеф-готвачите. Опитът и знанията им със сигурност ви ще улеснят, така че възползвайте се.
Един от първите им съвети непременно би бил да не се "хвърляте" на скъпи и екзотични гъби. Няма никакъв смисъл. Печурките може и да ви се струват твърде обикновени, но са изключително вкусни и са на достъпна цена. Въпреки това напоследък домакините често ги пренебрегват.
Друга ценна тънкост, на която майсторите могат да ви научат, е да не прекалявате с употребата на ножа. Най-честата грешка от чисто технически характер, която професионалистите наблюдават у своите колеги аматьори, е "злоупотребата" с него.
Затова работете с ножа стратегически, за да правите по-малко излишни движения. Целта не е да "минавате" през продукта на дъската за рязане няколко пъти. Така той ще изгуби важна част от своите свойства. Това с пълна сила важи за пресните подправки.
Останалите съвети на професионалистите четете на страницата на Kulinar.bg.
Водещи
-
Иво Сиромахов: Всички вие, които сега тричате Карлос Насар, какво направихте в живота си?
Писателят се скара на българите заради критики към световния шампион
15.10 | 17:59
-
Българският паспорт вече е почти равен по сила на американския
Американският паспорт вече е 12-и, докато родният е на 14-то място в класацията
15.10 | 17:15
-
Топлофикация София е на ръба на умишлено режисиран колапс
“Ръководството на Топлофикация явно иска да скрие от софиянци състоянието на дружеството, но...
15.10 | 17:00
Най-четени
-
БОЕЦ организира протест пред МВР
Те настояват за оставката на вътрешния министър Даниел Митов
15.10 | 10:59
-
Гърция сваля цените на над 2000 стоки
Инициативата за това е на министерството, като целта ѝ е да убеди търговските вериги да...
15.10 | 12:30