Няма да повярвате какво прави тази жена на 90 години 19.11 | 15:09

Определено може да ви вдъхнови

От Лазар Тодоров

Със сигурност не сте чували за дама, която да прави толкова много и толкова разнообразни неща на 90 години. Тя е от хората, които за пореден път ни показват, че човешката воля и желание са огромни.

Запознайте се със Филис Сю. Тя е родена в Ню Йорк на 4 април 1923 година. На 14-годишна възраст тя стъпва за първи път в залата за балет и от този ден разбира, че танцът е част от нея.

През 1941 година Филис завършва хореографско училище и става танцьорка в испанска трупа, с която обикаля голяма част от света. В периода 1942–1948 г. звездата на девойката изгрява и на Бродуей. Филис присъства в публичното пространство до 1968 година и радва милиони хора с прекрасния си талант.

На 83-годишна възраст тя се научава да танцува танго. На 85 пък започва да практикува йога. Съвсем наскоро 90-годишната жена реализира и втория си скок с парашут.

Наградата за всички тези усилия е крепко здраве и щастлив, пълноценен живот. Ние оставаме вдъхновени и адски мотивирани от живота на тази невероятна жена, надяваме се историята ѝ да ви е докоснала със същата сила.

Вижте снимки от невероятните занимания на една жена на 90 в Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени