Островът, който все още е непокътнат! 06.09 | 11:13

Вижте как тези хора се борят за земята си

От Йоанна Димитрова

Жителите на острова Северна Сентинел в Индийския океан от незапомнени времена са изолирани от външния свят. Те отговарят на всички опити да се стигне до тях със стрели и оръжия и живеят така, сякаш са в каменната ера. Островитяните защитават собствената си култура, която ще бъде унищожена, ако цивилизацията я застигне.

1561941

През ХIХ век върху скалите няколко пъти са се разбивали кораби. Екипажите се опитвали да изплуват на сушата, но местните жители ги прогонили със стрели. Един ден, през 1897 година, на острова се приближила полицията, преследваща избягал затворник. Намерили го в гората с прерязано гърло и целия в стрели.

1561945

Северна Сентинел е 72 квадратни километра и там живеят открай време около 400 души. Местните жители са много агресивни и целят хората, които се опитват да ги заснемат с копия и стрели.
1561942
Няколко пъти, учени са се опитвали да влязат в контакт с островитяните: носели им дарове, били любезни и се поклонявали за поздрав. Но местните жители показват само презрително безразличие или копията си.

Водещи

Най-четени