Откриха формулата на перфектната почивка 18.07 | 16:51

Висшата математика е напълно излишна тук

От Елена Кирилова

((N(d)μ(d)-40)(r))/(σ(b)((C(d)-μ(d) )N(d)-41/40 c) )  (41c.a)/〖40〗^2

Ако в ума ви вече се появяват въпросителни и междувременно правите асоциации с филма "Красив ум”, всичко е наред. Макар че нещата изглеждат прекалено сложни за хора, които не знаят и минимум висша математика, трябва да знаете, че това е формулата за перфектна ваканция.

Проучване, потъчано от Holiday Inn, показва, че идеалната почивка включва комбинацията от няколко фактора - периодът от време, цената на почивката и справяне със скуката, истинска релаксация и липса на тревоги.

Страшната формула, която виждате горе, е дело на доктор Дейвид Люис, посихолог в Mindlab International, базирана в Университета в Съсекс, разкрива Daily Mail.

Според нея мечтаната ваканция включва максимум почивка и минимум притеснения. Всичко това се събира в рамките на три дни бягство от сивото ежедневие и само на не повече от четири часа път от дома.

"Изследването показва, че повечето хора смятат, че почивките в чужбина са толкова стресиращи, че когато се приберат у дома, се чувстват още по-уморени” коментира Люис.

Благодарение на това нараства броят на почивките на родна територия, а хората предпочитат няколко по-дълги почивки, включващи уикенда, отколкото пътуванията в чужбина.

Относно кошмарната формула трябва да кажем, че N(d) се отнася за продължителността на ваканцията, C(d) пък е цената на цялото удоволствие, която пряко зависи от избрания брой дни.

A(d) представлява нивата на тревожност на туристите, докато R(r) до нивата на релаксация.

Водещи

Най-четени