Помпей – древната "столица" на секса 30.09 | 15:05

Везувий далеч не е бил единствената гореща точка в региона на днешен Неапол

От Мартина Панайотова

Днес жадните за разврат туристи отиват в Лас Вегас, а едно време древните римляни са си имали Помпей. Всъщност, определението "Град на греха" едва ли би звучало адекватно в тогавашния контекст.

Бяхме чували за палавите фрески, графити и всевъзможни фигури, открити под вулканичната лава на погребаното селище, но чак сега ги разгледахме подробно. И не можем да разберем защо ги определят като "еротични" - направо са си порнографски.

Та в този ред на мисли, жителите и посетителите на Помпей очевидно са били широкоскроени хора по отношение на понятието "грях".

Най-общо казано, Везувий далеч не е бил единствената гореща точка в региона на днешен Неапол. Самият Помпей е разполагал с множество "огнени" места. Ето и списък с трите най-фрапиращи забележителности:

Бордеят (Lupanare)

Древноримският елит - изобщо всички богаташи - дори да не живеели във "веселото" градче, те често пребивавали там, отдавайки се на запои и секс. За да задоволи всичките им нужди, Помпей разполагал с множество дестинации за платена любов, но повечето съдържали само една стая, най-често разположена над винарна или магазин.

През 2006 г. отново отвори врати "Вълчата бърлога" - луксозен публичен дом на възраст две хилядолетия и простиращ се върху два етажа от по пет стаи. Сега, разбира се, работи само като музей. И в него могат да се разгледат доста скандални фрески.

Кои са останалите две забележителности, както и част от скандалните фрески, може да видите в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени