Празник на салама 08.09 | 11:19
Зародил се е покрай пикантната италианска наденица

Добре дошли в уикенда на саламите - годишен празник, който отличава вкусната и пикантна италианска наденица, която е перфектна компания на вино и сирене. Обикновено е направен от ферментирано и сушено месо, саламът е множествено число от италианската дума salame и произхожда от италианската дума за сол. Саламът обикновено се произвежда от говеждо или свинско месо, което се смесва с подправки като черен пипер, чесън и вино, въпреки че съществуват много регионални вариации, съобщават от foodpanda.
Най-популярните видове салами са пеперони, чоризо и соппреса. Първият ден на салама се е провел през 2006 г. в Хенрико, щата Вирджиния и бил организиран от Обществото за оценяване на саламите.
Знаете ли, че саламите са обвити в животински черва, обикновено от едно и също животно, от което произхожда месото в плънката.
Водещи
-
Милиони гърци напускат големите градове и се отправят на традиционната си августовска ваканция
Очаква се повечето хора в Гърция да се завърнат в градовете след 15 август - Голяма...
03.08 | 18:00
-
САЩ обвиниха българин за трафик на оръжия, предназначени за наркокартел
Предложил списък със снаряжение на стойност 53 милиона евро
03.08 | 17:17
Най-четени
-
Български пенсионери превзеха гръцките плажове
Те са привлечени от изключително евтини еднодневни екскурзии
03.08 | 13:20
-
Митрофанова: България "безпрецедентно" притиска "Лукойл" да продаде бизнеса си
Тя припомни, че доставките на руски газ за България са прекратени от април 2022 г., когато...
03.08 | 10:40
-
Поскъпването на основни храни, плодове и зеленчуци на борсите продължава
сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ
03.08 | 10:20