Празнично пълнено пиле върху кисело зеле 17.01 | 11:30
Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.
Необходими продукти:
- пиле - около 2 кг;
- лук - 1 глава;
- гъби - 200 г;
- моркови - 2 бр.
- пилешки дробчета - 300 г;
- кисело зеле - 1/2 /малка зелка/;
- сол;
- черен пипер;
- червен пипер;
- чубрица;
- джоджен;
- дафинов лист - 1 бр.;
- масло - 125 г;
- олио - 1 к.ч.
Начин на приготвяне:
Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.
Натрива се със солта, черния пипер и червения пипер и се оставя настрани. В малко мазнина се задушават лукът и морковът, нарязани на ситно, и пилешкия дроб.
Добавя се оризът, разбърква се, докато стане прозрачен и се залива с 3 ч.ч. вода. Овкусява се с подправките и се оставя да къкри на слаб огън, докато оризът се свари
През това време зелето се реже на ситно и се нарежда в тавата. Овкусяваме с червен и черен пипер и заливаме с 1 к.ч. олио.
Пълним пилето с плънката и поставяме върху зелето. Заливаме продуктите с 2 ч.ч. вода, добавяме 1 бр. дафинов лист и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса.
След като заври намаляваме фурната на 180 градуса и печем пилето 2 часа. Сервираме, докато е още топло, пише gotvach.bg.
Водещи
-
Кабинетът одобри проектобюджета, скоростно го внсесе в парламента (ОБЗОР)
Това се случи без съгласието на бизнеса и синдикатите
13.11 | 21:00
-
Фалшиви новини „убиха” Кака Лара и Кака Лили
Зад недостоверната информация стои един и същ човек
13.11 | 20:30
-
Нинова: Минимумът на месец, за да живее нормално един човек, е 1540 лв.
Колко пенсионери получават такива пари, попита лидерът на ПП "Непокорна България“
13.11 | 20:15
Най-четени
-
Гиросът в Гърция удари рекордните 5.50 евро
Ситуацията на пазара се изостря допълнително от наближаващите празници, като прогнозите сочат...
13.11 | 11:45
-
Зимнина без буркани – алтернативата на модерните домакини
Да си нямат проблеми с гаджето, което казва- да отидем до нашите, да дадат някой буркан, че...
13.11 | 09:15