Пролетни аромати на трапезата: Бързи пълнени чушки 24.05 | 17:00
Комбинирайки свежите и ароматни пролетни продукти, ще създадете вкусна и здравословна вариация на това класическо ястие

Пълнените чушки са прекрасно ястие, което може да се приготви бързо и лесно. Комбинацията от сочни чушки и вкусни пролетни продукти създава хармоничен и апетитен обяд или вечеря. В тази статия ще ви представим бърза рецепта, която ще ви помогне да приготвите пълнени чушки с пролетни просукти на мига.
Съставки:
- 4 големи чушки (различни цветове за по-атрактивна визия)
- 200 грама пролетни зеленчуци (например моркови, спанак, млад лук, грах и др.)
- 150 грама фета сирене, нарязано на кубчета
- 1 скилидка чесън, смляна
- 2 супени лъжици зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен копър за украса
Инструкции:
Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тава, в която ще печете чушките.
Измийте чушките и изрежете горната част на всяка от тях. Отстранете семената и белия плод внимателно, за да създадете място за пълнежа.
Нарежете пролетните зеленчуци на фино. Можете да използвате моркови, спанак, млад лук, грах и други, според вашите предпочитания.
В голяма купа смесете пролетните зеленчуци, фета сиренето, смляния чесън, зехтинът, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.
Поставете чушките в подготвената тава и запълнете всяка от тях със сместа от пролетните зеленчуци и фета сиренето. Напълнете ги добре, като оставите малко място за разширение по време на печенето.
Поставете тавата в предварително загрята фурна и гответе пълнените чушки за около 20-25 минути, или докато чушките станат меки и пълнежът е разтопен и леко запечен.
Сервирайте пълнените чушки с пролетни продукти топли, украсени с пресен копър за допълнителна свежест и аромат.
Тази бърза и вкусна рецепта за пълнени чушки с пролетни продукти е идеална за сезона. Съчетавайки свежите и цветни зеленчуци със сиренето, ще създадете хармонично ястие, което ще впечатли вкусовите буци на всички. Насладете се на тази вкусна и здравословна опция за обяд или вечеря, и разнообразете своето меню с пролетни продукти.
Водещи
-
Митов:За мен това е чиста проба саботаж на въвеждането на еврото в България.
Министърът посочи, че до преди два часа искането на президента не е било внесено в парламента,...
12.05 | 17:59
-
Стотици кулинарни майстори ще участват във Фестивал на баницата във Врачанско
По традиция кулинарните шедьоври ще бъдат разделени в три категории - солена, сладка и...
12.05 | 17:40
-
Хотелиери и ресторантьори недоволни от ремонтите по пътя към морето
По този начин според организацията държавата работи за конкурентните ни съседни дестинации...
12.05 | 17:20
-
Прокуратурата разследва Конституционния съд за касирането на изборите
Наблюдаващият прокурор Виолета Марчева от отдел "Специализиран" на СГП е преценила, че има...
12.05 | 16:59
Най-четени
-
Алгафари за референдума: Баба Пена и бай Хасан не трябва да бъдат питани за еврозоната
Това заяви пиар експертът Нидал Алгафари по темата с референдума за еврозоната, иницииран от...
12.05 | 13:30
-
Няма българска череша и няма да има тази година, категоричен е доцент Димитър Сотиров
Овощар: Ако клиентите не купуват череши, търговците ще свалят цената
12.05 | 10:15
-
Зафиров: Референдумът за еврото въобще не трябва да влиза в Народното събрание
„Ние сме за всенародни допитвания, но те трябва да отговарят на правовия ред, законността и...
12.05 | 12:57
-
Румен Радев внася в НС предложението си за референдум за еврото
Партиите в парламента са на различни позиции
12.05 | 09:15