Руският милиционер се рекламира 02.12 | 15:35

От столичната милиция са обещали на победителя „благосклонно отношение“

От Елена Коцева

От днес в Москва започва да тече конкурс за изграждане на новия образ на столичната милиция.

Конкурсът, обявен от обществения съвет към Главното управление на министерството на вътрешните работи в столицата, включва две направления – информационен плакат и мултимедийна реклама. Професионалистите и аматьорите ще се състезават отделно.

Темите, които предлагат от министерството са насочени към формиране на нов облик на руския полицаи и нови отношения на доверие в руското общество: "Сигурността започва с доверието", "Твоите права", "02 – ти не си сам", а също и "Обществен контрол".

Кампанията трябва да способства за подобряване на взаимоотношенията между гражданите и милицията, а да доведе до радикална промяна на отношението на московчани към служителите на реда. Според кинорежисьор обаче, рекламната кампанията трябва да доведе и до промяна в самата милиция.

Освен реклама министерството планира да проведе и информационна кампания, с която да запознае гражданите на руската столица с техните права.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в началото на март 2011 година.

Както съобщава агенция Новости, от дирекцията на столичната милиция са обещали на победителя "благосклонно отношение". Какво се разбира обаче под това, Владимир Колоколцев не пояснява.

Проектът за нов закон за милицията бе внесен от президента Дмитрий Медведев и се разглежда от Държавната дума. Предвижда се да влезе в сила от март 2011 година, като тогава милицията ще се преименува в полиция.  

Водещи

Най-четени