Руско издание: Михаил Мишустин е писал музика за Григорий Лепс 17.01 | 10:25

Представител на звездата опровергава – имената на композитора и на руския премиер случайно съвпадали

От iNews

Току-що назначеният руски премиер Михаил Мишустин е автор на музиката на песни на звездата Григорий Лепс, а конкретно – на "Пепел” и "Истинска жена”. Това твърди вестник "Ведомости”, позовавайки се на собствени "добре информирани” източници.

Според медията, в регистъра на Руското авторско общество (РАО) е посочено, че Михаил Владимирович Мишустин е автор на музиката на въпросните две песни.

Изданието  цитира и Александр Вулих, написал текстовете за двете парчета, който потвърждава, че музиката действително е на новия руски министър-председател.

Същевременно обаче официален представител на Григорий Лепс опровергава новината пред вестника, като заявява, че композиторът на двете песни не е самият премиер, а негов пълен съименник.

Пред Telegram-канал «Подъем» пък уж самият Григорий Лепс опровергава икономическото издание с думите: "Къде е музиката и къде е Мишустин? Нека политиците да се занимават с политика, а на нас, музикантите, ни остевете музиката!”

От "Ведмости" са отправили и официално запитване към Мишустин по темата.

Каквато и да е истината, факт е, че в официалната биография на Михаил Мишустин, публикувана от ТАСС, е отбелязано, че той свири на пиано.

Превод и редакция: iNews

 

Водещи

Най-четени