Статуята на Исус в Рио грейна в лекарски одежди 13.04 | 17:30

Статуята на Христос Изкупител на планината Корковадо в Рио де Жанейро получи новия си облик благодарение на специфично осветяване. Организаторите благодариха на лекарите от цял свят. Думата “Благодаря” се появи на паметника на няколко езика

От iNews.bg

Една от най-известните забележителности по света - Статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро беше "облечена" в докторска роба. Така организаторите на акцията благодариха на лекарите по целия свят.

Статуята на Христос Изкупител на планината Корковадо в Рио де Жанейро получи новия си облик благодарение на специфично осветяване. Организаторите благодариха на лекарите от цял свят. Думата "Благодаря” се появи на паметника на няколко езика, включително португалски, испански, английски, немски, италиански, китайски, френски, арабски и руски.

Освен това статуята беше осветена в цветовете на националните знамена на страните, които са най-засегнати от коронавирусната инфекция – САЩ, Испания, Италия и Китай, както и самата Бразилия. "Това е послание за надежда през труден период на глобална пандемия", заяви архиепископът на Рио де Жанейро, кардинал Орани Жуан Темпеста.

Водещи

Най-четени