Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали

Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
Катастрофа между бус и тир затруднява движението на АМ „Тракия“ към София
Има пострадал
25.03 | 14:29
-
Депутатка пожела да бъде с бебето си в НС, дори в пленарната зала
Председателят на НС е планирал промени в правилника по казуса
25.03 | 14:22
-
Продължава забраната за износ на инсулини и антибиотици
Това е указано в заповед на министъра на здравеопазването
25.03 | 14:10
-
Тристранката обсъди заплатите в МВР
25.03 | 14:00
Най-четени
-
"Унижавам и мачкам всички безполезни роби!" Това пише Габриела Сашова, обвинена в изтезаването на животни
Засега водещата версия е, че са ги взимали от обяви за осиновяване в интернет. Разследването...
25.03 | 10:30
-
90% от българите бързат да купят имот преди влизането в Еврозоната
Различни възрастови групи - различно поведение
25.03 | 09:59