Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали
Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
Тол камерите следят за скоростта в нови 6 отсечки в Русе, Велико Търново и Габрово
Нови участъци в Русенска област
24.10 | 17:57
-
България и Виетнам подписаха осем двустранни споразумения
Киберсигурност и борба с престъпленията
24.10 | 17:20
-
Водният режим в Плевен остава в сила
От РЗИ постъпват доклади, ежеседмично се правят анализи на качеството на водата. Водата е...
24.10 | 16:45
Най-четени
-
Промяна при пенсионирането на военните
Поправката е предложена от Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС), Станислав Анастасов ("ДПС-Ново начало"),...
24.10 | 12:15
-
Евродепутатите се съгласиха да спре сезонната смяна на часа
Съветът на ЕС бави решението
24.10 | 13:15