Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали

Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
Крум Зарков: Нямаме независима Прокуратура по смисъла на Конституцията
Само Борисов и Пеевски могат да предизвикат избори, смята той
26.06 | 21:00
-
Първан Симеонов: Няма логика за избори през есента
ДПС-НН може да се превърне в една от двете най-големи политически сили, а ПП никога не е била...
26.06 | 20:45
-
Кьовеши удари стоки от Китай без мита и ДДС в България и още 13 страни
Престъпната схема е нанесла щети за 700 млн. евро
26.06 | 20:30
-
До 1 година затвор при отказ на тест за алкохол и наркотици
Това решиха депутатите на първо четене
26.06 | 20:16
Най-четени
-
Ивелин Михайлов: България се управлява от мафия, по-тежка от Коза ностра
"Кражбите при ГЕРБ и ДПС са лесно доказуеми", заяви лидерът на "Величие"
26.06 | 14:10
-
Протест срещу еврото и в центъра на Брюксел (СНИМКИ, ВИДЕО)
Събитието привлече вниманието на местните и европейските институции,
26.06 | 19:00
-
Ново 20! Отварачката минава под венчило за 4-и път!
Щастливото събитие е предвидено за средата на август
26.06 | 16:45
-
Борисов: ПП искаха да ни чегъртат, но който нож вади, от нож умира!
Аз искам отлив към ГЕРБ! Кой ще подава оставка в "Промяната" си е работа на тази политическа...
26.06 | 13:20