Цигански тоуст, яйчен хляб, са имената на... 13.08 | 21:15
Запознайте се с пържените филийки и тяхната история

Те са лесни за приготвяне, вкусни, не дотам здравословни, но определено класически. За да си ги направите ви трябват яйца, мляко, хляб (за предпочитане стар) и щипка въображение. Досетихте ли се вече?
Да, става въпрос за любимите на много хора пържени филийки, по известни като "френч тоуст". Ще се изненадате обаче, че те далеч не идват от Франция, а са хапвани за първи път много преди това.
Фактът, че някой някога се е сетил да потопи стария хляб в смес от яйца и мляко, е съвсем логичен. Още повече, хлябът е бил (и все още е) основна храна за много култури, а пилеенето на храна е било цял грях.
Вижте къде са възникнали пържените филийки, как им казват в различните държави и няколко полезни рецепти, с които ще оберете точките на гостите или любимия при Kulinar.bg.
Водещи
-
Военна техника ще се придвижва по пътищата у нас
Автоколоните ще се ескортират от екипи на служба „Военна полиция“.
11.08 | 17:59
-
Регионалната здравна инспекция в Кърджали е регистрирала първия случай на СПИН за тази година
Потвърденият случай на СПИН не е установен по време на кампанията. Пациентът се е изследвал на...
11.08 | 17:40
-
България e сред осемте държави без законодателство за киберсигурност
Сериозни глоби при нарушения
11.08 | 17:20
-
51 пожара са възникнали днес, десет от тях са напълно загасени
Опасност за националния парк
11.08 | 16:59
Най-четени
-
Откриха мъртва сърна, завързана в чувал
Тялото на животното е намерено в имот в селото, завързано в чувал.
11.08 | 12:30
-
Преди срещата на върха: При какви условия е възможен мир в Украйна?
Украинският президент Володимир Зеленски не беше посочен като участник в разговорите за...
11.08 | 11:30
-
35-годишен мъж е нападнат в дома си в центъра на София
Нападението е било заснето от охранителни камери на сградата.
11.08 | 10:15
-
Гастроентеролог: Внимавайте с яйцата, леда в заведенията и царевицата на плажа през лятото
Той е член на Европейското дружество по гастроентерология, активно участва в научни форуми в...
11.08 | 14:15