Шефе, извинявай, че закъснях, но ако знаеш какво стана... 11.02 | 12:46

Или най-куриозните оправдания представени от закъснели работници

От Диана Цветкова

Който не работи, той не греши, са казали мъдрите хора. Правилото може да бъде преформулирано и да звучи така: Който не работи, на него не се е случвало да закъснее.

Факт е, че няма как винаги да си точен за старта на трудовия ден – дали попадане в задръстване, успиване, инцидент или други непредвидени ситуации – изненадите понякога просто не могат да бъдат избегнати.

Но има и един друг факт – често служителите злоупотребяват и си "открадват" минути от началото на работния ден, оправдавайки се с един или друг външен фактор. А понякога извиненията им звучат като извадени от някоя фентъзи книга или минимум от комедиен сериал.

Такова например е оправданието на служителка, обяснила закъснението си за работа с това, че е слагала дъждобран на... циментовата статуя на патица в градината си. Причината – ами, прогнозата за времето предупредила, че следобедът ще донесе със себе си обилни валежи. А, все пак, патиците трябва да се пазят от досега с вода...

Друг служител пък закъснял, защото му се е наложило да се върне, за да смени обувките си. В случая обаче не ненадейно скъсване на въпросния чифт му е попречило. Просто, без да осъзнае тръгнал към работа с обувките на приятелката на съквартиранта си!?!. Е, как закъснението да не е оправдано.

Още куриозни извинения, достойни за класация на най-нелепите причини за закъснения, вижте в Econ.bg.

Водещи

Най-четени