Ще ви се догади когато разберете какво правят тези хора! 06.05 | 09:49

Нова мода ги ослепява

От iNews.bg

Американци и англичани са полудели по нова мода, която води до слепота. Дамите от тези региони си слагат мънички сърчица от платина в очите. Идеята зад ужасното изживяване е да докажат колко много обичат своя партньор.

Една от първите осмелили се да се подложат на болезнената процедура е рускинята Кристина Коваленко, която живее Ню Йорк. Тя е на 26 години и в името на модата не се е замислила да даде 3 000 щатски долара за болезнената процедура.

"Характерът ми е такъв, че често стигам до крайности. Мечтая си това сърце в ириса ми да остане възможно най – дълго. Та то ме направи звезда. Какво направи съпругът ми, като разбра? Е, това не желая да коментирам", коментира тя пред FOX.

Според лекарите поставянето на метали в ириса носи съществена опасност за зрението и съвсем не е изключено да се стигне до частична или пълна загуба.

Според д-р Емил Чин обаче, който поставя имплантите, те не са опасни за очите, а още повече, че те не са перманентни и след няколко седмици се стопяват. Процедурата обаче си остава изключително болезнена и мъчителна, а до колко е безопасна, преценете сами.

Водещи

Най-четени