10 банди с отвратително сценично поведение 19.01 | 09:12

Секс, насилие и телесни течности

От Христо Узунов

Музикалния свят е прекалено шарен за да могат всичките му проявления да се опишат с една дума, но една малка, но шумна част може и думата е "ужасно". Div.bg представя 10 от бандите с най-отвратително сценично поведение...

1. Tat2NoiseAct

Татуировките по цялото тяло са често срещано нещо в света на тежката музика, но белгийската група Tat2NoiseAct надминава всички останали. Обукновено по време на участие членовете на бандата се татуират един друг. Друго характерно нещо за басиста, който се изявява и като китарист, е, че на всеки концерт излиза с типична мексиканска маска за кеч. Вокалистът пък има куп игли, които стърчат от тялото му и така усилва шантавия имидж на групата.

2. Kettle Cadaver

Метълите от Темекула, Калифорния достигат до едно много високо шокиращо ниво, благодарение на вокала си Едуин Боршийм. Самобичуването е едно от любимите неща, които се случват по концертите и клиповете на групата. Смразяващите кръвта рифове, които групата използва, служат за фон на друга доза извращения, които феновете на Kettle Cadaver виждат. Куки, които преминават през телата на музикантите, защипване с безопасни игли на устите им или заковаване за дъска на най-ценния орган са характерни за идеологията на групата.

3. GG Allin and the Murder Junkies

Списъкът на екстремните музиканти просто няма как да мине без GG Allin. Той обожава да се подиграва и да злоупотребява с личността на Христос. Може би е продиктувано от начина, по който е израснал или това, че прекарва съзнателния си живот в колиба в гората. Заедно с групата си прави едни от най-скандалните концерти в историята, като при излизането пред публиката започва да я проклина, псува и какво ли още не. Един от любимите му моменти е, когато съвсем му е паднало пердето и решава, че е време да удостои публиката със свалянето на панталона си. Тогава настъпва най-финият момент по време на концерта - нежното изтропкване на сцената от страна на вокала, което, разбира се, е посрещнато с най-бурни овации и окуражаващи викове! Уви, тази светла личност напусна този свят през 1993 г.

Водещи

Най-четени