7 страховити снимки, запечатали последните мигове живот 05.09 | 18:30

Секунда преди смъртта...

От Христо Узунов

Когато стане дума за снимки, всички си представяме ухилени хора, стърчащи до някоя забележителност или доволно банални селфита с глупашки наивни лица. В общи линии, нищо особено. Само че, понякога съдбата така нарежда нещата, че миг след като снимката е направена, лицата запечатани на нея вече не са между живите. В такъв момент подобни фотографии надхвърлят рамките на обикновеното и се превръщат в тъжен спомен за един последния безметежен миг на някого... Вижте 7 снимки, направени миг преди смъртта да пристигне и драматичните истории свързани с тях.

Спокоен ден в Ома

1381275

Тази снимка е извадена от фотоапарат, затрупан под руините на сграда, взривена при атентат на ИРА в Северна Ирландия, извършен на 15 август 1998 г. Терористичният акт отнема живота на 29 души, вклюително на мъжа и детето на снимката, а други 200 получават сериозни наранявания. Драматичното тук е, че тази фотография е направена минути преди смъртта да сполети град Ома...

Последните минути на Реджина Кей Уолтърс

1381272

Реджина е на 14 г., когато е отвлечена от серийния убиец Робърт Бен Роудс и се превръща в една от трите доказани негови жертви. Преди да приклюи с момичето, маниакът решава да си поиграе, той ѝ отрязва косите, облича я в палто и прави тази драматична снимка.

Убийството на Рейналдо Дагс

1381273

Рейналдо Дагс е филипински политик, убит по време на честванията на новата 2011 г. Смъртта му получава международна известност благодарение на тази фотография, направена от самия Рейналдо, който искал да запечата един щастлив момент със семейството си, но заедно с това запечатва и своя убиец, миг преди пистолетът да произведе фаталния си изстрел.

Водещи

Най-четени