До 20-30 години ще видим "смъртта на смъртта" 21.04 | 20:17

Д-р Хосе Кордейро за бъдещето, което ни очаква

От iNews.bg

"Промените, които ще настъпят в света през следващите 20 години, ще са по-мащабни и по-интересни, отколкото през последните 200 години. Технологиите ще се развиват експоненциално, което е трудно за разбиране за нашето линейно мислене, но ще станем свидетели на промени, които сега може да ни изглеждат на границата на магическото", казва д-р Хосе Кордейро.

Ученият е преподавател в Singularity University – учебно заведение, базирано в Силициевата долина и финансирано от редица технологични гиганти, сред които Google и Nokia, а също така е част от екипа на Millennium Project – глобална мрежа от изследователи, които изработват сценарии за бъдещето във всички сфери от човешкия живот, базирайки се на анализ на факти от настоящето и миналото.

Лекцията на Хосе Кордейро, организирана от българския клон на Millennium Project, събра над 200 млади учени и специалисти в сферата на високите технологии.

Устройство с размера на флашка и мощно колкото човешкия мозък – това е един от примерите за достиженията на информационните технологии, които ученият очаква да види в следващите 20 години.

И още – изкуствен интелект, роботи с емоции и устройства, които ще позволяват човешките мозъци да си прехвърлят информация по начина, по който го правят компютрите.

Базирайки се на вече съществуващи технологии и научни експерименти, Хосе Кордейро прогнозира, че в обозримо бъдеще медицината ще бъде в състояние да "лекува остаряването".

Докъде ще доведе напредъкът в биотехнологиите и какво бъдеще ни очаква, можете да научите в Мегавселена.

Водещи

Най-четени