Столът на Антон Тодоров остана празен 11.10 | 11:45

ГЕРБ "преспа" и взе решение за оставката на депутата

От Деница Банчева

След заплахата, че силните думи на журналиста Виктор Николаев ще му изядат хляба, ГЕРБ гласува оставката на Антон Тодоров в пленарната зала. 

153 народни представители гласуваха "За" оставката на депутата от ГЕРБ, 14 гласуваха с "Против", предимно от "Воля" и имаше 11, които предпочетоха да гласуват с "Въздържал се".

Макар опозиция и управляващи да се противопоставиха отново, ГЕРБ и БСП гласуваха за оставката на Тодоров. От червената партия заявиха, че (вече) бившия депутат от ГЕРБ се е превърнал в пример за опростачването на политиката. 

Драгомир Стойнев от БСП отсече, че само за една седмица Антон Тодоров се е превърнал от изключителна личност с перфектна пунктуалност, както го определи шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, когато беше спряган за шеф на Комисията по досиетата, до нежелан в редиците на ГЕРБ.

"Защо така колеги, нима не нарича често опозицията убийци, нима не клевети президента, нима не размахва снимки от трибуната и не убива в зародиш всеки смислен дебат?", отсече червеният депутат по адрес на Тодоров.

"Антон Тодоров не е герой, той демонстрира сила и самочувствие, защото такава е хранителната му среда в ГЕРБ, защото усеща гърба на ГЕРБ зад себе си, думите му са отгледани и нахранени от ГЕРБ, така че не става дума за личността на Антон Тодоров, а за явлението Антон Тодоров, защото това е ГЕРБ", обобщи Стойнев.

Тома Биков от ГЕРБ коментира, че нито Тодоров, нито Симеонов са заплашвали журналист, а и "всеки знае, че това не се прави пуцлично".

До оставката на Антон Тодоров се стигна след участието му в сутрешния блок на Нова телевизия, където заяви, че силните думи на Виктор Николаев ще му изядат хляба. Това, и ултиматумът на Валери Симеонов ескалираха в недоволство и протест на журналисти.

Водещи

Най-четени