Трагедията с откритата мъртва Биляна: Ефективна ли е системата за психично здраве 16.10 | 21:00

Очаква се разследване, което да хвърли светлина върху обстоятелствата, довели до фаталния край на младата майка

От iNews

Тревожното издирване на 31-годишната Биляна в София завърши с трагичен край, след като тялото ѝ беше открито в центъра на столицата. Младата жена, майка на две деца, изчезна при загадъчни обстоятелства, след като избяга от център за психично здраве.

Според близката приятелка на Биляна, Виктория, младата майка е прекарала последните два дни преди изчезването си заедно с нея и свекърва си, докато съпругът ѝ е бил в командировка. Виктория сподели пред медиите: "Беше много тревожна, много депресивна, с дълбоки тревожни мисли, повтаряше, че всичко около нея е хаос и се беше фокусирала върху това кой да поеме да гледа децата, тъй като тя е казала, че не може повече да се грижи за тях".

Разтревожени от състоянието на Биляна, близките ѝ се обадили на телефон 112 за медицинска помощ. Вместо това, на адреса пристигнали 7-8 полицейски служители, които след разговор с младата жена повикали линейка. Биляна била транспортирана до център за психично здраве, придружена от семеен приятел.

По думите на придружаващия я приятел, Биляна изчезнала от центъра за психично здраве само за минути, докато той излязъл от кабинета. При завръщането му лекарката съобщила, че пациентката е избягала.

Сестрите на Биляна изразиха недоумение от случилото се. Флора Йорданова, една от тях, заяви пред медиите: "Няма да си зареже децата така, няма да си зареже мъжа. За нея домът и семейството са били винаги на първо място". Близките на младата жена отхвърлиха възможността за семейни проблеми, описвайки съпруга ѝ като "изключително добър човек" и "всеотдаен".

Трагичният случай повдига въпроси относно ефективността на системата за психично здраве и процедурите за наблюдение на пациенти в критично състояние. Очаква се разследване, което да хвърли светлина върху обстоятелствата, довели до фаталния край на младата майка.

 

 

Водещи

Най-четени