Официално стартираха ученическите игри в София 11.11 | 16:47

Ученическите игри са приоритетна задача за Столична община в областта на физическото възпитание и спорта за учащи се

От Краси Киров

Столичната община и Регионален инспекторат по образованието – София град организирха вчера тържествена церемония за откриване на Ученическите игри за учебната 2011/2012 г. -  в новия комплекс "Арена Армеец” – малка зала. 

В същото време се проведе и официално тържество, включващо и награждаване на учители – водачи на отбори с призово класиране в Ученическите игри от 2010/2011 г. , както и първата спортна среща – баскетболен мач във възрастова група 8-10 кл.- между отборите на 105 СОУ "Атанас Далчев" и Софийска Професионална гимназия по електроника - представители на район "Изгрев" .

Срещата е от Районното първенство за Ученически игри 2011/2012 г. На тържествената церемония присъстваха представители на Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерство на образованието, младежта и науката, Български Олимпийски комитет, Национални Федерации, НСА "В. Левски”, Българска Асоциация за спорт за учащи, Столичен общински съвет, кметове на районни администрации, директори и учители на образователни институции на територията на София.

Цялостната организация на събитието е от Столична община , Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм и РИО - София град.

Ученическите игри бяха открити с изпълнение на музикално-театралната детска формация "Врабчета". Пеподавателите пък бяха поздравени от заместник-министъра на спорта Иван Ценов. Състезанията в Ученическите игри са за двата пола - момичета и момчета; юноши и девойки.

Ученическите игри са приоритетна задача за Столична община/СО/ в областта на физическото възпитание и спорта за учащи се.  Състезанията от Ученическите игри са залегнали и в календара на Министерството на образованието , младежта и науката и МФВС.

Провеждата се от началото на м. октомври до м. февруари за съответната Учебна година.

Водещи

Най-четени