Баба Марта ще се разлюти! Очакват ни гръмотевици 07.03 | 08:00

Температурите остават доста приятни

От iNews.bg

По всичко личи, че седмицата ще е доста приятна откъм температури. Единственото, което ще помрачава пролетното ни настроение, е дъждът, който днес в югоизточните райони ще е придружен и с гръмотевици. Облачността ще обхване цялата страна до обяд, а валежи ще има основно след пладне на отделни места в Западна и Южна България. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната умерен, временно и силен вятър от юг-югоизток.

Максималните температури ще бъдат предимно между 10 и 16 градуса. Най-топло ще е в Пловдив, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра, където ще е 16 градуса. С градус по-малко ще е в Сандански и Ямбол, а с още един по-хладно ще е в Кърджали, Монтана, Видин и Шумен. Най-студен денят ще бъде във Варна, където стойностите се очаква да стигнат най-много до 10 градуса.

През нощта срещу сряда валежите от югозапад ще се активизират, като значителни количества се очакват в Рило-Родопската област.

В планините ще бъде предимно облачно, на места с валежи от сняг, под 1500 метра от дъжд. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра щ е около 6 градуса, а на 2000 метра – около минус 1 градус.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но ще остане почти без валеж. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 9 до 13 градуса, а тези на морската вода - около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но вечерта ще се усили до 3.

Водещи