ГКПП на прохода "Маказа" е готов 28.11 | 10:08

Всички помещения са оборудвани, за зимния сезон в тях са монтирани климатици

От Кремена Бедерева

Граничният контролно-пропускателен пункт (ГКПП) на прохода "Маказа" вече е готов. Всички помещения са оборудвани, за зимния сезон в тях са монтирани климатици, съобщава БТА.

Граничните полицаи ще управляват бариерите дистанционно. Обозначени са лентите за автомобили и за камиони, първоначално ще има ограничения за преминаване на последните.

От голямо информационно табло се посочват разрешените скорости по пътищата в нашата страна - 50 км - в час в населено място, 90 км - извън селищата, и 130 км - по магистралите. За да няма проблеми и прекъсване на работата, системата за електрозахранване е дублирана с агрегат.

Изградена е цялата инфраструктура - водоснабдяване, ток, обратна канализация, противопожарни кранове, тоалетни, огради, тротоари, площадки и зелени площи. Обслужването на ГКПП ще бъде на едно гише, на него ще работят съвместно българските и гръцките гранични полицаи.

До 10 декември трябва да завърши укрепването на свлачището по пътя Подкова-Маказа, съобщи Стойчо Стоичков - директор на фирмата - изпълнител на обекта. Пътят е с две ленти, широки по 3,75 метра.

Водещи

Най-четени