Гъсти мъгли ще ви притесняват днес, шофьори! 06.02 | 09:33

Лошото време наложи пътни ограничения и затваряне на някои проходи

От iNews.bg

Гъсти мъгли ще ви притесняват днес, шофьори!

Лошото време наложи пътни ограничения и затваряне на някои проходи

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщава агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са предимно сухи. Само на отделни места има поледици.

Температурите са от - 3 С° до + 10 С°. Времето над страната е предимно облачно. Вятър духа в областите Бургас, Варна, Видин, Добрич, Монтана, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София, Търговище и Шумен. Слаб дъжд вали в областите Видин, Ловеч, Русе, Смолян и районите на Чепеларе, Костенец, Оряхово и Бяла Слатина.

Ограничена видимост поради мъгла до 50 м има в районите на Белоградчик, Антоново, Попово, Тополовград, проходите Котел-Омуртаг, Слънчев бряг-Обзор и "Шипка". До 150 м е намалена видимостта на на АМ "Хемус"- от Витиня до Топли дол, Гривица и Люляк, и до 200 м на АМ "Тракия"- област Пловдив и в районите на Берковица и Роман. Движението е бе ограничения на магистралите "Тракия", "Марица", "Черно море" и "Струма".

В участъка в област София на АМ "Хемус" е ограничено движението в крайна дясна лента на от км 32+500 до км 33+500 в посока София, поради ремонтни дейности. Движението се извършва в двете леви ленти. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

В първия тунел на АМ "Люлин" в посока София – Перник движението се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента, поради разрушения на част от облицовъчните пана в тръбата на тунела.

 

Състоянието на проходите:
- "Златишки” - затворен за всички МПС;
- "Върбишки” - затворен за всички МПС;
- "Троянски” - затворен за всички МПС;
- "Предела” - отворен за всички МПС;
- "Пампорово” - отворен за всички МПС;
- "Ришки” - отворен за всички МПС;
- "Обзорски” - отворен за всички МПС;
- "Републиката” - отворен за всички МПС;
- "Айтоски” - отворен за всички МПС;
- "Котленски” - отворен за всички МПС;
- "Рожен” - отворен за всички МПС;
- "Печинско” - отворен за всички МПС;
- "Превала” - отворен за всички МПС;
- "Петрохан” - затворен за движение на МПС над 12 т;
- "Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- "Дюлински” - затворен за тежкотоварни автомобили;
- "Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- "Шипка” - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.

Водещи

Най-четени