Няма пълно щастие! Топло, но ветровито ще е в средата на седмицата 22.02 | 08:00

Температурите ще са между 11 и 16 градуса

От iNews.bg

Температурите продължават да се повишават, а от зимата вече няма и спомен, освен малкото неразтопил се все още сняг тук-там. Може и да е топло обаче все още няма да има пълно щастие, защото ще е ветровито. Вятърът ще е умерен, временно и силен от северозапад, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад.

Сутринта облачността бързо ще намалее и през останалата част от деня ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево. Дневните температури ще се повишат още и ще са между 12 (в София) и 16 градуса (в Пловдив). Живакът в термометрите значително ще скочи в цялата страна, дори и в Северозападна България, където по принцип е по-хладно. В Сандански, Кърджали и Монтана стойностите ще стигнат до 15 градуса, в Благоевград, Плевен и Видин - 14 градуса, а с градус по-студено ще е по морето - Бургас и Варна, Ямбол, Велико Търново, Русе и Силистра.

Над планините ще има променлива облачност, през деня намаляваща до слънчево. Валежи са малко вероятни. Ще духа силен по високите и открити части временно бурен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра – около 1 градус.

Над Черноморието ще има променлива облачност, през деня намаляваща до слънчево. Валежи са малко вероятни. Преди обяд ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са 10-13 градуса, а тези на морската вода - 3-4 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Водещи

Най-четени