Студът си отива в сряда. А Баба Марта идва със сняг 16.02 | 16:15

Синоптиците обещават до края на февруари времето да се стопли

От iNews.bg

Само още няколко дни ще зъзнем, обещават синоптиците. Според прогнозите им студът ще се задържи до сряда, когато времето ще е много студено, но от четвъртък може да очакване промяна във времето.

Тогава над цялата страна ще започне затопляне. Максималните температури над по-голямата част от страната до края на месеца се очаква да бъдат между 3 и 8 градуса, на някои места и над 10.

Условия за валежи ще има около 20-21 февруари, на 25 и 28. Те ще бъдат предимно от дъжд, по високите полета и на места в Северна България - от сняг, прогнозират метеоролозите, цитирани от в. "Преса". 

През март се очаква градусите да бъдат около и малко под средните за месеца - над по-голямата част от страната между 3 и 8, на места и над 10. Минималните рядко ще слизат много под нулата.

Превалявания от дъжд и сняг са възможни около 2-3 март, между 11 и 13 март, както и в периода 20-26 март. Валежи от дъжд се очакват и в последния ден на месеца.

Заради очакваните обилни превалявания и топенето на снеговете ще се повишават нивата на реките в цялата страна. На места са възможни наводнения, предупреждават специалистите от Министерството на околната среда и водите.

Водещи

Най-четени