Ура! Радост за скиорите - сняг ще вали 10.01 | 10:38

Около 20 януари се очаква температурите ще паднат до 0 градуса през деня и до -6 сутрин

От Цанка Донкова

Най-сетне гъстите мъгли, които обхващаха страната през последните дни, ще се вдигнат благодарение на западен вятър. Температурите ще се повишат вече и на местата, където се е стелила мъглата. Очакваните градуси са между 11 и 16.

В събота обаче вятърът ще отслабне и в сутрешните часове отново ще се появят мъгли, по-гъсти в долините и в района на София, но още до обед ще се разсеят. Това прогнозира синоптикът Симеон Матев от TV-МЕТ, информира в. "Преса".

През следващия почивен ден се очаква да нахлуе по-хладен въздух от север. Ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Температурите ще варират между 7 и 12 градуса.

До средата на следващата седмица пък ще остане сравнително топло за сезона. В сряда вечерта през Балканите ще премине средиземноморски циклон, който ще донесе дъжд в низините и равнините, както и сняг в планините. Голям студ обаче не се очаква. Живачният стълб ще отчита между 5 и 10 градуса.

Едва около 23-25 януари се очаква по-сериозно застудяване. Температурите ще паднат до нула градуса през деня и до минус 6 в сутрешните часове. Очаква се в цялата страна да завали сняг, но само в планините ще се образува по-сериозна покривка.

Водещи

Най-четени