Чувството на подгизналост няма да ни напусне през целия ден 19.11 | 07:15

Сутринта дъжд ще вали на много места, с по-късно през деня валежите ще обхванат и останалата част от страната

От Теодора Кокаланова

През страната ще преминава студен атмосферен фронт. Сутринта дъжд ще вали на много места в Западна България, а по-късно през деня валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни.

По-значителни количества се очакват и на места в Централна и Южна България. През по-голямата част от деня ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от юг-югозапад и температурите там ще останат най-високи. След пладне вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максималните температури ще са в широк интервал от 9-10 градуса в северозападните райони до 17-18 в югоизточните райони.

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще бъде по ниско от средното за месеца, но привечер отново ще се повиши значително, предаде НИМХ. Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 4.

През по-голямата част от деня над Черноморието ще бъде облачно, но все още без валежи. Привечер ще завали, а през нощта срещу четвъртък на много места валежите ще са значителни, а по южното крайбрежие ще има и гръмотевична дейност. Ще остане топло с максимални температури между 16 и 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода ще достигне 14 градуса.

 

Водещи

Най-четени