Шофираме с надежда да не запръска дъждът 08.08 | 07:20

Вижте къде има въведени ограничения

От Теодора Кокаланова

Републиканските пътища са проходими, предаде АПИ. 

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ:

Временната организация в движението на МПС над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за дните петък (от 18:00 до 21:00 часа) и неделя (от 14:00 до 20:00 часа) ще е в сила до 15 септември т. г. Ограничено е  движението по следните пътища:

-автомагистралите, с изключение на участъка Харманли – ГКПП "Капитан Андреево" от АМ "Марица";

-път I-4;

-път I-9 Дуранкулак - Варна;

-път II-86 Пловдив - Смолян;

-път II-19 Симитли – Гоце Делчев;

-път II-18 Околовръстен път София, участък "Южна дъга" от км 26+100 до км 62+007;

В дните петък (от 18:00 до 21:00 часа) и неделя (от 14:00 до 20:00 часа) е ограничено движението за МПС над 12 тона по следните пътни участъци:

-път I-1 - с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

-път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ "Струма" при п.в. Дупница север - ГКПП "Кулата";

-път I-5 Русе - Велико Търново;

-път I-8 Пловдив - Харманли;

-път I-9 Варна - Бургас;

-път II-99 Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ "Тракия":

Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин:

- посока София – Бургас: няма ограничения.

- посока Бургас – София: затворена е за движение аварийната лента; движението се извършва в изпреварваща и активна (интензивна лента); въведено ограничение на скоростта: 60 км/час;

АМ "Хемус":

Област София: Във връзка с изпълнение на строително-монтажни работи на бул. "Ботевградско шосе" от ул. "Летоструй" до СОП ще се въведе ВОБД на АМ "Хемус" от км 0+000 (СОП) до км 2+000. Скоростта на движение на МПС в участъка се ограничава на 60 км/час. На км 0+150 движението посока София е насочено в дясното платно за движение.

От км 0+000 до км 0+150 на АМ "Хемус" движението се осъществява двупосочно в дясното платно на автомагистралата. Всички връзки на пътен възел СОП са действащи, като е подсигурена лента с ширина 4 м за преминаване на превозните средства през ремонтираните участъци. Движението по АМ "Хемус" от км 0+150 до км 2+000 се осъществява в двете платна, като участъкът има необходимата сигнализация.

Въвежда се временна организация и безопасност на движението за обект: "Изпълнение втори етап на ремонтно-възстановителни работи на виадукт "Бебреш" при км 30+874 (дясно платно). Движението на МПС се извършва двупосочно в лявото платно. Ремонтно-възстановителните работи по втория етап следва да приключат до 17.08.2014 г.; ОПУ София препоръчва в предпразничните дни и в последния празничен ден, пътуващите в посока Враца, Монтана, Видин с цел да избегнат евентуалното задръстване в този магистрален участък да ползват път ІІ-16 (Мездра- Ботевград) – Ребърково-Елисейна-Своге-ок.п.София) и път ІІ-81 (ок.п.София - Петрохан-о.п.Берковица-Благово-о.п. Монтана-Лом); С цел подобряване на безопасността и пропускателната способност в участъка от км 26+290 до км 28+515 се въвежда ВОБД до 11:00 часа на 11.08.2014г. посока София – Варна, движението ще се осъществява в една лента, посока Варна – София ще се осъществява в две ленти;

АМ "Люлин":

Област София: Поради извършване на аварийно-ремонтни работи е ограничено движението на МПС в активна дясна лента на първи тунел в посока София-Перник. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента; ограничено движението на МПС в активна дясна лента в лявата тръба на първи тунел посока Перник-София поради извършване на аварийно-ремонтни работи.

Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента; поради извършване на аварийно-ремонтни работи в дясна тръба на трети тунел посока София-Перник се ограничава движението на МПС в изпреварващата лента, като движението на МПС се пренасочва в активната лента.

АМ "Марица":

Няма ремонтни дейности.

АМ "Черно море":

Няма ремонтни дейности.

ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПО ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

Проходи:

- "Златишки" - затворен за всички МПС;

- "Върбишки" - затворен за всички МПС;              

- "Предела" - отворен за всички МПС;

- "Печинско" - отворен за всички МПС;

- "Пампорово" – отворен за всички МПС;

- "Рожен" – отворен за всички МПС;

- "Котленски" - отворен за всички МПС;

- "Обзорски" – отворен за всички МПС;

- "Републиката" - отворен за всички МПС;

- "Ришки" – отворен за всички МПС;

- "Превала" – отворен за всички МПС;

- "Троянски" – отворен за всички МПС;

- "Петрохан" - отворен за всички МПС;

- "Твърдишки" - забранено е движението на МПС над 10 т;

- "Дюлински" - затворен е движението на товарни МПС;

- "Айтоски" – забранено е движението на МПС над 20 т;

- "Шипка" - Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г;

- "Вратник" - забранено е движението на МПС над 10 т;

Водещи

Най-четени