Влизайки в еврозоната, няма излизане, заяви Цончо Ганев 23.10 | 20:00

Народът трябва да бъде попитан дали иска да влиза в еврозоната

От iNews

Ние от "Възраждане” дадохме вариант, в който народът ни, който е обезверен, да си върне доверието в институциите и да повярва, че всичко зависи от него". Това заяви кандидатът за депутат Цончо Ганев в "Денят на живо" по NOVA NEWS.

"Политиките, които ни пречат за съставяне на трайно правителство, трябва да бъдат представени пред българския народ и той да се произнесе и да сложи точка на това разделение в обществото ни. То е разделено между това какво смята за редно и това, което смятат евроатлантическите партии в страната”, смята той.

Според него мнението на обществото е ключово, основно. "По отношение на еврозоната – това е един от основните въпроси, които касаят икономическото ни бъдеще. Влизайки в еврозоната, няма излизане. Ние смятаме, че българският народ трябва да бъде попитан дали иска влизане в еврозоната. В договора ни за ЕС се казва, че трябва да се присъединим, но не се казва кога", заяви Ганев. Той посочи за пример отлганаето на присъединяването на Румъния.

По думите на кандидата за депутат на "Възраждане" членството ни в НАТО не ни гарантира нищо при евентуално разрастване на военните конфликти, които се случват в момента.

Той коментира и терористичната атака в централата на националната авиокосмическа компания на Турция в Анкара. "Живеем в изключително бурни времена. Всичко, свързано с тероризъм, трябва да се осъжда и да не се одобрява. Искрено се надявам жертвите да бъдат по-малко, а виновните да си понесат последствията”, каза той.

Водещи

Най-четени