Подписваме с Швейцария споразумение за Фонд "Подготовка на проекти" 15.03 | 09:19

Томислав Дончев и посланик Беатрис Мазер ще подпишат първото двустранно споразумение по програмата

От Кремена Бедерева

Споразумение за Фонд "Подготовка на проекти" ще подпишат България и Швейцария днес в Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и посланик Беатрис Мазер, която е ръководител на отдела за икономическо сътрудничество и развитие към Министерството на икономиката на Конфедерация Швейцария ще подпишат първото двустранно прилагащо споразумение по програмата - Споразумението за Фонд "Подготовка на проекти".

В рамките на събитието, швейцарските и българските партньори ще представят приоритетните области, по които ще се финансират проекти по двустранната програма за сътрудничество.

Швейцарската помощ за България, в размер на 76 млн. франка (115 млн. лв.) е принос към Кохезионната политика на Европейския съюз, възможност за развитието на двустранните политически и икономически отношения, за нови бизнес отношения и партньорства от взаимен интерес, подкрепа за създаване на екологични и бизнес инфраструктури, социално осигуряване, обмяна на опит и институционален капацитет.

Водещи

Най-четени