Радан Кънев: Не преяждаме с власт, а с отговорности 16.03 | 10:10

Председателят на ДСБ категорично отказва да влиза в диалог с Първанов

От iNews.bg

"Долна и възмутителна опорна точка и нелепа клевета, която се разпространява по гьобелсов модел", коментира в студиото на bTV Радан Кънев от Реформаторския блок.

Повод за отметката на председателят на ДСБ стана изказването на лидерът в оставка на АБВ Георги Първанов, че РБ е новото ДПС заради начина, по който преяжда с власт. Кънев обяви, че в диалог с политическото минало няма да влиза, но отговори на твърдението, тъй като то е тръгнало от Лютви Местан, който все още не се е превърнал в минало.

Ранев Кънев изброи министерствата на здравеопазването, на образованието и на отбраната, в които зам.-министрите не са от Реформаторския блок, а са експерти. Припомни, че по време на тройната коалиция във ведомствата е имало по осем зам.-министри – всички представители на управляващите партии.

"Изолацията на БСП и ДПС от властта зависят от РБ. Благодарение на нас се вадят техните партийци от ключовите позиции. Реформаторите преяждат не с храна, а с отговорност. Отвсякъде имаме кризи, а реформаторите запълват дупките, във всяка сфера има ежедневна борба. Реформи за 3 месеца няма, особено при язви, копани с десетилетия", обясни лидерът на ДСБ.

"Да дадат имена тези, които твърдят, че има масово политически назначения. Вдигна се страшен скандал за "Терем”, защото човек на Николай Ненчев е подал девет сигнала до прокуратурата заради злоупотреби – не за друго", заяви Кънев.

Той заяви, че вече се подготвя доклад за пред Националния съвет на Реформаторите относно "преяждането с власт”.

"Без общи усилия реформа не може да има. Общото усилие идва от Министерския съвет, минава през Народното събрание, а след това трябва да има и кадрови решения, които да реализират реформата", обясни Кънев, като даде пример с Атанас Атанасов и Цветан Цветанов за Закона за МВР, Делян Добрев и Мартин Димитров за поправките в Закона за енергетиката.

Според политикът основни агенти за опитите за дестабилизация на Реформаторския блок от една страна ДПС, а от друга - влиянието на "режима на господин Путин". Кънев подчерта, че с АБВ се работи по-трудно заради левите им убеждения, но подчерта изрично, че там има много експерти и много умни хора.

Като основен недостатък Кънев посочи комуникацията.

"От много работа министър Москов и министър Танев не могат да кажат какво са свършили и го правя аз", посочи той.

 

Водещи

Най-четени