Решения, мнения и коментари след семинара на управляващите 30.11 | 16:24

Работи се по въпроса с изграждането на АЕЦ „Белене“

От Мая Александрова

"Работи се по въпроса с изграждането на АЕЦ "Белене". Tова заяви премиерът Пламен Орешарски на пресконференция след семинара в Боровец.

"Позицията на БСП е много ясна и последователна. Ние сме убедени, че нашата енергетика е силна и независима. Тези неща ще наложат да има нов блок на АЕЦ "Козлодуй" и ново "Белене". Възможността да изнасяме ток е важен компонент”, каза от своя страна лидерът на левицата Сергей Станишев.

"Виждаме една кампания срещу политическите партии. Това е срещу демокрацията. Няма демокрация, която се развива без политически партии. Само с членски внос, най-голямата партия БСП не може да съществува, затова и обществото иска да има публично финансиране на партиите. Всичко останало излиза многократно по-скъпо на данъкоплатците”, посочи Станишев по повод договорката между БСП и ДПС за по-ниски партийни субсидии.

По отношение на партийните субсидии лидерът на ДПС Лютви Местан, че няма да се впускат в краен популизъм за премахване или радикално премахване на партиите, защото това означава възраждане на обръча от фирмите, предаде bTV.

Според Станишев твърденията на ГЕРБ, че 2014 г. ще бъде нулева за усвояване на еврофондовете, са "пълни глупости”. По думите му за първи път е налице национална инвестиционна програма. Тя ще показва развитието на регионите и по този начин ще се запълва пропастта между столицата и регионите.

Лидерът на БСП обобщи политическата ситуация в страната и даде своите препоръки.

"Избори по начина на Борисов повече не бива да се правят. Всички са шокирани от данните, за работата на МВР по времето на Цветанов. Изчерпана съвсем съзнателно е била националната полиция. Тази година са два пъти по-малко подслушванията като обем”, заяви Станишев.

Водещи

Най-четени