Сидеров: Ако НФСБ излезе от вбастта, ще се справим без тях 03.09 | 10:03

Изказванията и действията на Валери Симеонов са изнудване, смята лизерът на "Атака"

От Ани Романова

Със и без НФСБ ще вървим напред - когато си стиснал ръката си с някой трябва да си коректен, а не да се държиш като ощипана мома. Това заяви председателят на ПГ "Обединени патриоти" и лидер на ПП "Атака" Волен Сидеров по повод критиките на вицепремиера Валери Симеонов към кабинета на Бойко Борисов и предстоящата среща между ОП и ГЕРБ.

"Не съм притеснен за съдбата на управлението. Със и без НФСБ ще вървим напред", отсече Сидеров. "Ние сме се споразумели. Когато си се разбрал, стиснал си си ръката с някой трябва да си коректен и да се държиш мъжки, не като ощипана мома", добави той пред бТВ.

Сидеров заяви, че ако Симеонов реши да излиза от властта ще се справят и без него. "Да не би да е крепител на земното кълбо? Можем и без други министри, без други вицепремиери. Важно е да се изпълнява това, за което сме се споразумели – програма за управление на България", каза още Волен Сидеров.

По думите му Симеонов като лидер на НФСБ нарушава коалиционното споразумение, след като се събира на тайна среща да решава дали да остава във властта. Сидеров поясни, че твърденията на Валери Симеонов, че Бойко Борисов управлява еднолично, са неверни. Той допълни, че ще настоява Цветан Цветанов и министрите на ГЕРБ да кажат дали премиерът управлява еднолично. 

Според Волен Сидеров изказванията и действията на Валери Симеонов са изнудване или предотвратяване на някаква лоша новина за самия вицепремиер.

"Чувам, че за постове настоява. Ако това е начинът да си извоюва министерски пост, аз съм против - или на овакантените, или някакъв друг. Ние знаем за неговата титанична битка с министър Николина Ангелкова", посочи той и припомни, че по казуса прокуратурата обяви, че няма данни за престъпление.

Сидеров попита кой носи отговорност в такъв случай, след като сме видели министрите Нанков, Радев и Московски са понесли отговорност, въпреки че не са пряко отговорни.

"Как ще поеме отговорност вицепремиерът Симеонов за това, че набеждава един от министрите (Ангелкова) в престъпление, а компетентният орган казва, че няма престъпление?", попита Сидеров.

Снимка: Атака

Водещи

Най-четени