Симеонов и Каракачанов поискаха подкрепа за Орбан 19.09 | 13:15

От Ани Романова

Министерският съвет ще започне процедура по изготвяне на позиция на Република България за съответните формати на Съвета на Европейския съюз, в които да се отрази че България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура срещу Унгария по член 7 от договора за Европейския съюз. За това информира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в сградата на Министерския съвет, съобщи Нова тв.

Вицепремиерът Валери Симеонов и Каракачанов категорично са поискали правителството да подкрепи унгарския премиер Виктор Орбан в борбата му с Брюксел. Според ЕК той нарушава основни европейски принципи и ценности. 

"Не бяха изложени никакви сериозни факти и аргументи в предложението за налагане на санкции", категоричен беше Симеонов.

"Обединените патриоти" са категорични, че Орбан трябва да получи подкрепа от българска страна. В противен случай това би било опит за репресия и спомен за съветска намеса във вътрешните работи на страната, каквато е имало преди десетилетия, заявиха Патриотите.

"Винаги сме възразявали срещу опитите да се унищожи суверенитета на страните членки", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

За да бъде санкционирана Унгария и да няма право на глас в Европейския съюз, срещу управлението на Виктор Орбан трябва да гласуват всички държави членки. Чехия и Полша вече подкрепиха унгарския премиер.  

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

Водещи

Най-четени