Стоилов: Ако трябва да реагираме огледално на ГЕРБ, ще изпратим жени 08.10 | 09:43

БСП не може да си позволи повече да управлява с наемници, категоричен е червеният депутат

От Цанка Донкова

Относителна стабилност може да се получи с мандата на първата политическа сила. Това заяви Янаки Стоилов от БСП в ефира на bTV.

Той заяви, че подкрепата, която БСП е получила на изборите, е поставила в невъзможност партията да изпълни нещата, които са посочи в програмата си. Стоилов е категоричен обаче, че БСП не може да си позволи повече да управлява с наемници.

Относно предстоящите разговори с ГЕРБ Стоилов смята, че те е можело да подходят малко по-отговорно "Ако трябва да реагираме огледално на ГЕРБ, ще изпратим жени. ГЕРБ трябваше да отговорят по-отговорно - въпросът не е сексистки", заяви Стоилов и предположи, че вероятно се търси някаква подходяща психологическа атмосфера.

По думите му е малко вероятно левицата да се коалира с ГЕРБ.

"Щом основните хора, не участват в преговорите, това са дискусии. Тези разговори дават позиции на двете страни, а не вземане на решение", смята Стоилов, но коментира, че не отиват с предубеждение на тези разговори.

Той коментира кабинета "Орешарски", като уточни, че правителството през 2013 е било добре да се определи като политико-експертно, но съставът е бил така оформен, че БСП не е можело да управлява.

"След като ДПС имаха такава роля в правителството", коментира още Стоилов и посочи, че не знае дали Петър Чобанов е бил "повече министър на премиера или на БСП".

Водещи

Най-четени